Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto toivotti maailman sairaanhoitajat tervetulleiksi Helsinkiin: ”Laittakaa päivämäärä ylös!”

uutinen

Helsingin ICN-kongressi 9.–13. kesäkuuta 2025 sai virallisen lähtölaukauksensa huhtikuussa, kun Kansainvälinen Sairaanhoitajaliitto, ICN, toivotti maailman sairaanhoitajat tervetulleeksi Suomeen, maailman onnellisimpaan maahan.

Teemana Helsingissä on ”Hoitotyön voima muuttaa maailmaa.”

Helsingin 2025 kongressi lähettää globaalin vetoomuksen sairaanhoitajille johtaa, innovoida ja tehdä laajaa yhteistyötä terveydenhuollon uudistamisessa.

Edellinen menestyksekäs ICN-kongressi pidettiin Montrealissa 2023. Helsingin kongressi 2025 tarjoaa sairaanhoitajille mahdollisuuksia rakentaa verkostoja ja lisätä tietämystä hoitotyöstä ja hoitotyön johtamisesta. Osallistujat pääsevät kuulemaan asiantuntijapuhujia, johtajia, vaikuttajia ja alan guruja lukuisilta aihealueilta ja monilta eri erikoisaloilta.

Vuosi 2025 on myös Suomen Sairaanhoitajien satavuotisjuhlavuosi. Samalla tulee kuluneeksi tasan sata vuotta siitä, kun suomalaiset sairaanhoitajat edellisen kerran järjestivät hoitotyön maailmankongressin yhteistyössä ICN:n kanssa vuonna 1925. Nyt kongressi palaa Suomeen ja Helsinkiin.

  • Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Suomen Sairaanhoitajien kanssa ICN-kongressin järjestämisessä. Kongressi tarjoaa mahdollisuuden kehittää ammattiamme yhdessä vahvasti ja vaikuttavasti” sanoi ICN:n puheenjohtaja Pamela Cipriano.

Maailmanlaajuinen terveydenhuolto turvataan sairaanhoitajiin investoimalla

 Pamela Cipriano välitti tervetulotoivotuksensa ohessa myös vakavan viestin maailman päättäjille:

  • Maailmanlaajuiset tavoitteet terveydenhuollon kattavuudesta ja palveluiden turvaamisesta kaikille ihmisille voidaan saavuttaa vain riittävillä investoinneilla sairaanhoitajiin. Hoitotyön kongressissa voimme parhaiten osoittaa, mihin sairaanhoitajat kykenevät, jos he pääsevät käyttämään potentiaaliaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tule mukaan ja liity globaaliin sairaanhoitajaperheeseen, kun edistämme parempaa tulevaisuutta maailman väestölle, sanoi puheenjohtaja Cipriano.

Suomen Sairaanhoitajien puheenjohtaja Heljä Lundgrén-Laine puolestaan lupasi tulijoille lämpimän vastaanoton.

  • On suuri kunnia saada järjestää vuoden 2025 ICN-kongressi yhdessä ICN:n kanssa, sanoi Lundgrén-Laine.
  • Suomen sairaanhoitajien koulutus, taidot ja sitoutuminen ammattiinsa ovat korkeimmalla tasolla. Suomen hoitotieteen tutkimusasiantuntemus loistaa myös maailmanlaajuisesti tarkasteltuna. Kesäkuussa 2025 sairaanhoitajat ympäri maailmaa saavat erinomaisen tilaisuuden verkostoitua, oppia ja jakaa yhteisiä kokemuksiaan Helsingissä. Samalla osallistujat pääsevät tutustumaan pohjoismaiseen terveydenhuoltojärjestelmään.

Lundgrén-Laine toivotti sairaanhoitajat ympäri maailmaa tervetulleiksi onnelliseen ja turvalliseen Suomeen vuonna 2025 ja muistutti:

  • Yhdessä, hyvät maailman sairaanhoitajat, meissä on voima muuttaa maailmaa.

Tule ICN-kongressiin 2025! Tarjolla kaikki tämä:

• Kongressi on maailman suurin tapahtuma sairaanhoitajille.

• Verkostoidu oman ammattikuntasi huippuasiantuntijoiden kanssa.

• Päivitä tietosi ajankohtaisista hoitotyön asioista, trendeistä ja näyttöön perustuvista käytännöistä.

• Kuuntele maailman johtavia terveysasiantuntijoita parantaaksesi ja hioaksesi käytäntöjäsi.

• Osallistua globaaliin keskusteluun.

• Tule esittelemään omaa osaamistasi ja kokemustasi maailman sairaanhoitajille.

• Tule kuulemaan tuoreita näkemyksiä ja visioita hoitotyön tulevaisuudesta.

• Laajenna tietojasi ja taitojasi uusimmista teknologioista käytännön työpajoissa.

• Lataa akkusi, lisää energiaasi ja virkistäydy vanhojen ja uusien ystävien kanssa.

• Opi Suomen terveydenhuoltojärjestelmästä.

Vapaasti mukaillen kääntänyt Eva Agge.

Lue ICN:n tiedote kokonaisuudessaan: https://www.icn.ch/news/icn-invites-nurses-world-attend-congress-2025-helsinki-finland-happiest-country-planet

Suomen Sairaanhoitajat on sairaanhoitajien ammatillinen yhteisö. Pidämme huolta siitä, että sairaanhoitajien ääni kuuluu ja ajamme heidän etujaan.  #sairaanhoitajat #ammattitaitoratkaisee

Kansainvälinen Sairaanhoitajaliitto (ICN) on yli 130 kansallisen sairaanhoitajaliiton liitto, joka edustaa miljoonia sairaanhoitajia maailmanlaajuisesti.

Yksi kommentti artikkeliin “Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto toivotti maailman sairaanhoitajat tervetulleiksi Helsinkiin: ”Laittakaa päivämäärä ylös!”

  • Hienoa että tällainen kongressi saatu Suomeen ja vielä meidän maamme sairaanhoitajien 100 -vuotisjuhlavuonna. Kaikki mukaan. Eläkeläiset ja työssä käyvät. Äitiyslomalaiset ja opiskelijat. On korkea aika kohottaa professiomme profiilia omassa maassa ja kansainvälisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *