Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Kansanedustajat ”sairaanhoitajina”

uutinen

Kansainvälistä Sairaanhoitajan päivää vietetään jälleen 12.5. Tänä vuonna Sairaanhoitajaliitto haluaa nostaa erityisesti esiin sairaanhoitajan työn merkitystä, vaativuutta ja arvostusta.

Sairaanhoitajaliitto on kutsunut kansanedustajat tutustumaan nykypäivän sairaanhoitajan työhön.

Viisitoista edustajaa otti haasteen vastaan ja he jalkautuvat työpaikoille työvuoroon Sairaanhoitajan päivän viikolla. Kansanedustajat tekevät kesällä päätöksiä sotelakien voimaantulosta. Sairaanhoitajat ovat sotessa suurin hoitotyön ammattiryhmä, joten viimeistään nyt heitä kannattaa kuunnella. Sote ei synny ilman sairaanhoitajia.

Työvuoroon lähtevät edustajat: Heli Järvinen vihr, Sari Sarkomaa kok, Suvi Pohjonen kok (Zyskowicin avustaja), Mia Laiho kok, Antti Kaikkonen kesk, Johanna Karimäki vihr, Sari Multala kok, Eeva-Johanna Eloranta sd, Tytti Tuppurainen sd, Kari Kulmala ps, Sinuhe Wallinheimo kok, Merja Mäkisalo-Ropponen sd, Lasse Hautala kesk, Sari Raassina kok ja Hanna Kosonen kesk.

Kysyimme kansalta

Teetimme kansalaisilla kyselyn ”Miten hyvin seuraavat ominaisuudet mielestäsi kuvaavat suomalaisia sairaanhoitajia?”

Vastaajien (98 %) mielestä sairaanhoitajat tekevät arvokasta työtä. Suurin osa (88 %) vastaajista pitää sairaanhoitajia korvaamattomina. Jopa kansalaiset (83 %) näkevät, että sairaanhoitajat ovat ylityöllistettyjä. Vastaajat tunnustavat sairaanhoitajat hyvin koulutetuiksi (96 %) ja osaaviksi (95 %). Suurimman osan mielestä (89 %) sairaanhoitajat ovat vastuullisia ja (82 %) asiantuntevia.

–       Sairaanhoitaja voi olla hyvin ylpeä työstään, jota hän tekee meidän kaikkien hyväksi. Ilman sairaanhoitajia suomalainen terveydenhoito ei toimisi, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela. Alan vetovoimaisuuden ja resurssien riittävyyden turvaamiseksi sairaanhoitajien tulee saada työn vaativuutta vastaava korvaus jatkaa Hahtela.

Sairaanhoitajan päivä näkyy työpaikoilla sekä sosiaalisessa mediassa. Myös Sairaanhoitajaliiton 16 alueyhdistystä järjestävät päivän kunniaksi sairaanhoitajille tempauksia ja tilaisuuksia ympäri Suomea. Voit seurata kanaviamme #mähoidan #hoitotyö #sairaanhoitajanpäivä

Ei kissa kiitoksella elä, mutta Sairaanhoitajan viikolla on hyvä hetki muistaa kiittää sairaanhoitajaa hänen tärkeästä työstään meidän kaikkien hyväksi. Ilman sairaanhoitajia ei olisi terveydenhoitoa.

Lisätietoa:
Nina Hahtela, puheenjohtaja, nina.hahtela@sairaanhoitajat.fi, puh. 010 321 3331
Johanna Parmanen, markkinointipäällikkö, johanna.parmanen@sairaanhoitajat.fi, puh. 050 4117 724

Sairaanhoitajan päivää vietetään vuosittain ympäri maailmaa kansainvälisen sairaanhoitajaliiton (ICN) aloitteesta. Silloin nostetaan esiin ajankohtaisia sairaanhoitajan ammattiin ja hoitotyöhön liittyviä aiheita. Miksi juuri 12.5.? Tuo päivä on Florence Nightingalen syntymäpäivä. Nightingalen merkitys sairaanhoitajien koulutuksen uudistajana ja hoitajien ammatillisen aseman kohottajana on suuri. Nightingalen asema sairaanhoitajien hoidon tason kohottajana ja ammatillisen aseman vakiinnuttajana on kaikista uranuurtajista merkittävin. Hänen ajatuksensa muuttivat yhteiskuntaa ja erityisesti hoitotyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!