Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Kolme sairaanhoitajaopiskelijaa Montrealin hoitotyön kongressiin

uutinen

Suomen Sairaanhoitajat ja Sjuksköterskeföreningen i Finland mahdollistavat kolmelle sairaanhoitajaopiskelijalle osallistumisen hoitotyön Montrealin maailmankongressiin ja sitä edeltävään Student Assembly -opiskelijatapahtumaan. Matkan aikana sairaanhoitajaopiskelijat kertovat kokemuksistaan yhdistysten sosiaalisen median kanavissa. Opiskelijahaku päättyi 31.3.

Valituiksi tulivat kolmatta vuotta ammattikorkeakoulu Arcadassa Helsingissä opiskeleva Jessica Hellqvist, Tampereen ammattikorkeakoulussa toista vuotta opiskeleva Siina Kuusela sekä Laurean Tikkurilan kampuksella englanninkielisellä linjalla opiskeleva Maria Malmgren. Lämpimät onnittelut valituille!

Jessica Hellqvist

Valinnassa kiinnitettiin erityisesti huomiota opiskelijoiden kielitaitoon, vuorovaikutustaitoihin sekä viestinnälliseen ja someosaamiseen. Myös motivoituneisuus hoitotyötä ja sairaanhoitajan työtä kohtaan huomioitiin. Valitsijaraadilla ei silti ollut helppo tehtävä.

  • Lähestulkoon kaikista hakemuksista aisti hakijoiden valtavan innostuksen kongressimatkaa ja kansainvälistä verkostoitumista kohtaan. Onneksi voimme tarjota muillekin kuin valituille hakijoille mahdollisuuden olla mukana ICN:n Helsingin kongressin ja Student Assembly -tapahtuman järjestämisessä vuonna 2025, sanovat Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna ja Sjuksköterskeföreningen i Finlandin toiminnanjohtaja Sandra Alldén.
Siina Kuusela

Suomenkieliseen valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja kansainvälisistä asioista vastaava asiantuntija Anna Suutarla.

Ruotsinkielisen yhdistyksen puolella stipendiaatin valitsivat toiminnanjohtaja Sandra Alldén ja toiminnan koordinaattori Anne Nylund.

  • Tämä on ensimmäinen kerta, kun avasimme sairaanhoitajaopiskelijajäsenillemme tilaisuuden hakea mukaan hoitotyön suurimpaan maailmankongressiin ja edustamaan suomalaisia sairaanhoitajaopiskelijoita Student Assembly -tapahtumaan. Runsas hakijamäärä kertoo siitä, että tällaista toimintaa meiltä toivotaan,  sanoo Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija, kansainvälisistä asioista vastaava Anna Suutarla.

Niin ikään tehtiin ensimmäistä kertaa yhteistyötä ruotsinkielisen sairaanhoitajayhdistyksen Sjuksköterskeförening i Finlandin kanssa. Opiskelijahaun suuri suosio yllätti positiivisesti molemmissa yhdistyksessä.

Maria Malmgren
  • Tällaista yhteistyötä tulemme varmasti tekemään jatkossa enemmän, sanoo Sjukskäterkeförening in Finlandin toiminnanjohtaja Sandra Alldén.

Suomen Sairaanhoitajat ottaa yhteyttä niihin hakijoihin, jotka ovat ilmaisseet halunsa tulla mukaan opiskelijatyöhön ja Helsingin kongressin järjestelyihin.

  • Toivotamme kaikki sairaanhoitajaopiskelijat mukaan opiskelijaverkostoomme. Toivomme myös, että mahdollisimman moni hakija pääsisi syksyllä 21.–22.9. Helsingissä järjestettäville Sairaanhoitajapäiville. Tapahtuma on opiskelijajäsenillemme maksuton ja se tarjoaa hienon tilaisuuden verkostoitua kansallisesti niin alan opiskelijoihin kuin tuleviin kollegoihinkin, vinkkaa asiantuntija Suutarla.

ICN:n kongressin tunnelmia voi seurata koko kongressin ja sitä edeltävän kansallisten sairaanhoitajaliittojen kokouksen sekä Student Assembly -opiskelijatapahtuman ajan 29.6.–5.7. sosiaalisen median kanavissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *