Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Koulutuspäällikkö Heidi Kosonen pisti Sairaanhoitajapäivät uusiksi

uutinen

Fiocan koulutuspäällikkö Heidi Kosonen rakensi Sairaanhoitajapäivät ammatilliseksi tapahtumaksi, jossa punaisena lankana kulkee sairaanhoitajalta sairaanhoitajalle -ajattelu.

– Uskon, että jatkuvan työkuorman alla kaikki sairaanhoitajan arkea helpottavat keinot ovat tervetulleita, tiivistää Kosonen.

Heidi Kosonen

Miksi Sairaanhoitajapäiviä uudistettiin?

Isoja tapahtumia on aika ajoin uudistettava. Sairaanhoitajapäivät on toteutettu jo usean vuoden ajan melko samanlaisella kaavalla ja päivien kohderyhmä on jonkin verran poikennut rivisairaanhoitajista. Halusin nostaa tapahtuman punaiseksi langaksi Sairaanhoitajalta sairaanhoitajalle -ajattelun. Rakensin Sairaanhoitajapäiville esimerkiksi kokonaisen linjan NEWS, PEWS, ISBAR ja cABCDE -työkalujen käytöstä. Ajattelen näiden olevan jokaiselle sairaanhoitajalle ensisijaisen tärkeitä työkaluja.

Mistä syntyi tarve uudistaa? Entä mistä sait ideoita uudistamisen?

Sain kollegoilta viestiä, että Sairaanhoitajapäivät eivät kiinnosta, koska sieltä harvoin tarttuu mitään mukaan omaan työhön. Tämän vuoden Sairaanhoitajapäivillä asia muuttuu! Jokainen pääsee testaamaan taitojaan näyttelyalueella ja osallistumaan interaktiivisille luennoille. Esimerkiksi EKG:n tulkintaa pääsee itse harjoittelemaan. Sairaanhoitajat ovat tiedonnälkäisiä ja halu oppia sekä kehittyä omassa työssään on valtava. Siksi tietoa ja taitoja on tänä vuonna rutkasti tarjolla.

Sairaanhoitajapäiville on voinut ilmoittautua jo marraskuusta asti. Mikä on ollut jo tähän mennessä hittituote?

Olen positiivisesti yllättynyt uuden Premium-koulutuspakettimme suosiosta. Osa ryhmistä on täynnä ja vain hajapaikkoja on enää tarjolla. Tarkoitan siis hoitoelvytyksen ja hätätilanteidenhallinnan yhden päivän kursseja, jotka oikeuttavat kurssitodistukseen ja korttiin.

Mihin itse osallistuisit kaikkein innokkaimmin, jos olisit tavallinen kävijä?

Oi, tarjonta on niin runsas ja monipuolinen! Jokaisella linjalla on useita luentoja joihin haluaisin osallistua.

Arvioi, mikä tule olemaan päivien aikana suosittua tekemistä?

Uskoisin, että uusittu demo-alue ja kädentaitojen harjoittelupisteet herättävät kiinnostusta.

Keiden haluaisit erityisesti osallistuvan tämän vuoden Sairaanhoitajapäiville?

Haluaisin nähdä mahdollisimman paljon kliinisessä työssä potilaiden kanssa työskenteleviä sairaanhoitajia ja heidän esimiehiään. Toivon, että tapahtumasta tulee jatkossa vieläkin merkittävämpi ammatillinen verkostoitumistapahtuma.

Haluatko nostaa yhden asian tulevilta Sairaanhoitajapäiviltä?

Tänä vuonna sairaanhoitajaopiskelijat on huomioitu erityisesti. He ottavat muun muassa mittaa toisistaan pakohuoneessa ja heille on omat osallistumishinnat, joissa ”opiskelijabudjetti” on otettu huomioon.

Teksti Eva Agge Kuvat Jussi Helttunen ja Shutterstock

Sairaanhoitajapäivät 21.-22.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *