Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Minna Peake vuoden 2020 alueellinen sairaanhoitaja Pohjois-Karjalassa

uutinen

Minna Peake, sairaanhoitaja , Palliatiivinen keskus, Siun sote. Valokuva: Antti Pitkäjärvi, Siun sote.

Paljon Onnea sairaanhoitaja Minna Peake, Palliatiivinen keskus, Siun sote, vuoden 2020 alueellinen sairaanhoitaja Pohjois-Karjalassa!

Ehdotuksessa Vuoden 2020 alueelliseksi sairaanhoitajaksi kuvataan Minna Peakea henkilöksi, jolla on pitkä ja monipuolinen työkokemus palliatiivisesta hoitotyöstä Suomesta, Uudesta- Seelannista ja Iso- Britanniasta. Minna Peake kohtaa potilaat suurella rauhallisuudella ja lämmöllä kuunnellen heidän tuntemuksia ja toiveita. Hän tekee kaikkensa potilaan ja hänen läheistensä hyvinvoinnin vahvistamiseksi sekä kärsimyksen ja surun lieventämiseksi. Minna työskentelee arvostaen ja kuunnellen aktiivisesti työkavereiden ja muiden ammattiryhmien asiantuntemusta. 

Hän on aina kehittänyt itseään aktiivisesti. Hän on kouluttautunut ammattikorkeakoulussa Palliatiivisen hoidon asiantuntijaksi ja hänet onkin nimetty Sairaanhoitajaliiton asiantuntijahoitajaksi palliatiivisessa hoidossa. Hän toimii asiantuntijahoitajana Siun soten Palliatiivisessa keskuksessa, jonka toimesta hän kouluttaa kollegoitaan maakunnan alueella. Lisäksi Minna Peake toimii STM:n Elämän loppuvaiheessa hoitoa, itsemääräämisoikeutta, saattohoitoa ja eutanasiaa koskevan lainsäädännön tarpeen asiantuntijatyöryhmässä. Työryhmä on julkaissut vuonna 2019  Suomen palliatiivista ja saattohoitoa ohjaavia suosituksia.

Ammattiylpeys ja innostuneisuus näkyvät Minna Peaken kaikessa toiminnassa. Hänen esimerkkinsä osoittaa, kuinka sairaanhoitaja voi omalla sinnikkäällä toiminnallaan viedä asioita eteen päin. Hän on muun muassa tehnyt yhdessä Siun soten  palliatiivisen keskuksen osastonylilääkärin Minna Kiljusen kanssa kansallisaloitteen saattohoitovapaan saamiseksi vallitsevaksi käytännöksi. Minna Peaken erityisosaamista ovat vankan sairaanhoitajaosaamisen lisäksi palliatiivinen hoito, kehittämisosaaminen ja yhteiskunnallinen osaaminen.

Lue Minna Peaken tarina sairaanhoitajana.

Sairaanhoitajaliiton valtakunnalliset valintakriteerit löytyvät tästä.

Pohjois- Karjalan sairaanhoitajat ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!