Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Mitä Florence Nightingale twiittaisi sairaanhoitajan päivänä 2020?

uutinen

Tänään 12.5. vietetään kansainvälistä sairaanhoitajan päivää. Sairaanhoidon esikuvan, hoitotyön pioneerin Florence Nightingalen syntymästä tulee kuluneeksi 200 vuotta. 

Sairaanhoitajan päivää ei ole koskaan aiemmin juhlittu näin poikkeuksellisissa oloissa. Koronapandemian takia valmiuslaki sääntelee sairaanhoitajien työtä ja lisäksi WHO on julistanut tämän vuoden sairaanhoitajien ja kätilöiden vuodeksi.

On selvää, että sairaanhoitaja Florence Nightingale twiittaisi aktiivisesti tällaisena aikana

Florence Nightingale @FN 23.3.2020 Mitä minä sanoinkaan käsienpesun tärkeydestä! Minun aikoinani sotilaita kuoli enemmän sairaalassa kuin sodassa ja se asia korjaantui käsihygienialla. Käsienpesu on edelleen tärkeää, erityisesti nyt!

Florence Nightingale @FN 9.4.2020 Millä kanavalla näytetään sairaanhoitajien haastatteluja? Vaikka kuinka kanavapujottelen, en löydä! Ministereiden ja tutkijoiden jorinakiintiöni on täynnä. Sairaanhoitaja olisi monessa asiassa paras asiantuntija kuultavaksi.

Florence Nightingale @FN 14.4.2020 Kuka valitsee haastateltavat lehtiin? Antakaa puheenvuoro sairaanhoitajille! Saadaan vihdoin selville, mitä siellä koronapotilaiden maailmassa oikeasti tapahtuu.

Florence Nightingale @FN 29.4.2020 Jos sallitaan maailman kuuluisimmaksi sairaanhoitajaksi tituleeratun pieni viesti: rahallinen kompensaatio sairaanhoitajien tekemästä työstä koronaepidemian aikana olisi nyt paikallaan. Vink, vink!

Florence Nightingale @FN 1.5.2020 Koronapotilaiden makuuttaminen mahallaan on hyvä! Ja verenohennuslääkkeiden käyttö! Mutta missä viipyvät muut oivallukset? Tuokaa tekin niitä esiin sairaanhoitajat! Tiedän, että teillä niitä on!

Florence Nightingale @FN 10.5.2020 Minä jaksoin tehdä työtä yhdeksänkymppiseksi asti, mutta Suomen sairaanhoitajat eivät kyllä jaksa edes kesälomaan asti tällä tahdilla! Kohtuullisuutta ja asiallisia työoloja, pyydän.

Florence Nightingale @FN 12.5.2020 Ei sanaakaan enää siitä lampusta. Alkaa olla mitta täynnä. Olin kovan luokan ammattilainen ja asiantuntija, ja kaikki höpisevät lampusta. Jaatteko, sairaanhoitajat tämän tunteen?

Nightingalen twiittien myötä Sairaanhoitajaliitto toivoo, että kukkalähetysten, aplodeerausten ja enempien valaisuprojektien sijaan sairaanhoitajia huomioidaan vaarallisen työn lisällä ja hyvällä palkkaneuvottelusopimuksella.

Lisätietoja:
Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela, puh. 010 321 3331, nina.hahtela@sairaanhoitajat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *