Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Nightingale Challenge – tartu haasteeseen työnantaja!

uutinen

Vuosi 2020 on maailmanlaajuisesti sairaanhoitajan ja kätilön vuosi. Se on myös Florence Nightingalen syntymän 200-vuotisjuhla. Globaali Nursing Now -kampanja haastaa juhlan kunniaksi kaikki työnantajat haastekampanjaan: Nightingale Challenge.

Otatteko haasteen vastaan?

Mitä haastekampanja tarkoittaa?

Nightingale Challenge haastaa kaikki työnantajat tarjoamaan ensi vuonna johtamis- ja kehittämiskoulutusta nuorille, alle 35-vuotiaille, sairaanhoitajille ja kätilöille.

Koulutus voi olla sisällöltään vaihtelevaa, työnantaja määrittelee mikä on tarkoituksenmukaista oman yksikkönsä henkilökunnalle ja paikallisesti. Kokonaisuus voi olla niin muodollisia opintokokonaisuuksia kuin vaikka mentorointia.

Isoja työnantajia rohkaistaan ottamaan mukaan vähintään 20 osallistujaa, pienissä organisaatioissa määrä voi olla vähäisempi.

Kaksi vaatimusta mukaan tulolle on:

  1. Koulutus ei voi olla puhtaasti kliinisen hoitotyön koulutusta, vaan sen tulee sisältää mahdollisuus sekä henkilökohtaiseen kehittymiseen että vaihdellen erilaisten johtamistaitojen oppimiseen: lähiesimiestyö, johtaminen (leadership, management) tai laajempi organisatorinen näkökulma.
  2. Mukaan tulee ilmoittautua haastekampanjan sivuilla, jakaa siellä suunnitelma ja myös kokemukset ensi vuoden lopussa.

Koulutusohjelmaan voidaan ottaa mukaan myös yli 35-vuotiaita sairaanhoitajia tai kätilöitä, opiskelijoita tai muita ammattiryhmiäkin, mutta heidän osuuttaan ei hyväksilueta tässä haastekampanjassa.

Tavoite on saada koko maailmasta mukaan 1 000 työantajaa ja kouluttaa 20 000 nuorta sairaanhoitajaa ja kätilöä vuonna 2020.

Mukaan tulon myötä työantajilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen kampanjaan, vahvistaa hoitotyötä, tukea yhteisönsä tulevaisuuden tekijöitä ja edistää myös vetovoimaisuuttaan nuorten sairaanhoitajien ja kätilöiden työpaikkana!

Lue tarkempia tietoja kampanjan esitteestä.

Kampanja tarjoaa tukea

Haastekampanja ei tarjoa valmista koulutusohjelmaa, vaan työnantaja määrittelee koulutuksen sisällön ja järjestää sen parhaaksi katsomallaan tavalla. Kampanja kuitenkin koordinoi kokonaisuutta ja tarjoaa tukea ja kontakteja sekä julkaisee tietoa haasteen puitteissa toteutetuista toiminnoista ja niiden tuloksista.

Kampanja tarjoaa organisaatioille ja mukana oleville sairaanhoitajille ja kätilöille sähköisen alustan, jossa voi olla yhteydessä, luoda verkostoja ja erilaisia ryhmiä, jakaa kokemuksia, oppia muilta ja jopa järjestää yhteistapahtumia niin omassa maassa, alueellisesti kuin maailmanlaajuisestikin. Näin voidaan tukea toinen toisia ja vahvistaa sairaanhoitajien ääntä alueilla ja koko maailmassa.

Jos niin toivotaan, kampanja tarjoaa myös opastusta koulutusohjelmista, tutkimusnäytöstä ja hyvistä käytännöistä. Mahdollisuus on myös saada paikallisiin koulutuskokonaisuuksiin täydennykseksi globaaleja sisältöjä, esimerkiksi webinaareja, joissa kansainvälisesti tunnustetut johtajat kertovat omista urapoluistaan ja kokemuksistaan.

Kuinka voi liittyä mukaan?

Helposti! Työnantaja voi ilmoittaa organisaationsa mukaan kampanjan sivuilla.

Ilmoittautumisessa kysytään joitakin perustietoja, kuten työpaikan koko ja paikkakunta sekä kuinka monta nuorta sairaanhoitajaa tai kätilöä on tarkoitus ottaa mukaan ohjelmaan. Ilmoittautumisen myötä sähköpostiin tulee tarkempia ohjeita ja sisältöjä.

Ota haaste vastaan ja jaa sitä!

Lähtekää mukaan ja haastakaa myös muut organisaatiot liittymään!

Osallistumistiedon voi jakaa sosiaalisessa mediassa #NightingaleChallenge ja samalla haastaa haluamansa organisaation mukaan.

Ja työntekijä – sinulla on mahdollisuus haastaa työnantajasi lähtemään mukaan!

Hienoa olisi nähdä ensi vuonna hankekartassa useampi täppä myös Suomen päällä.

Investoiminen nuoriin sairaanhoitajiin ja kätilöihin on investointi tulevaisuuteen, elintärkeää globaalin terveyden ja terveydenhuollon parantamiseksi.

Mukana olevat nuoret sairaanhoitajat ja kätilöt muodostavat globaalin verkoston, josta voi olla heille tukea ja hyötyä heidän koko uransa ajan. He ovat yhdessä tulevaisuuden muutoksen voimia sekä hoitotyön kehittäjiä ja eteenpäin viejiä.

Vinkkejä koulutusohjelmista

Sairaanhoitajaliiton oma koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy tarjoaa vuonna 2020 erilaisia koulutuskokonaisuuksia, jotka voivat sopia tähän haasteeseen.

Hoitotyön tutkimussäätiö, Hotus, tarjoaa oppisopimuskoulutusta: Näyttöön perustuvan terveydenhuollon kehittämisohjelma .

Huomio myös Sairaanhoitajapäivien johtajuussessio osana kokonaisuutta!

Nursing Now kerää sivuilleen tietoa globaaleista, haasteen toteuttamiseen soveltuvista kursseista ja ohjelmista.

Lisätietoja

Nightingale Challenge -esite kuvaa tarkemmin haasteen sisältöjä.

Nightingale Challenge -tiimille voi lähettää myös kysymyksiä sähköpostiin: nightingale@nursingnow.global

Suomen sairaanhoitajaliitosta voit asian tiimoilta olla yhteydessä Anna Suutarlaan, anna.suutarla@sairaanhoitajat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!