Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Nina Hahtela valittiin EFN:n varapuheenjohtajaksi

uutinen

Suomen sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela, vastavalittu EFN:n varapuheenjohtaja

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela valittiin tänään Euroopan sairaanhoitajaliiton (European Federation of Nurses Associations, EFN) varapuheenjohtajaksi Brysselissä.

”Sairaanhoitajilla on tärkeä rooli niin kansallisesti kuin Euroopassa ja koko maailmassa ja meidän on tuotava tätä esiin kaikkialla. Uskon, että EFN on erinomainen organisaatio tähän”, sanoo Hahtela.

Hahtela on erityisesti huolissaan sairaanhoitajien työolosuhteista ja jaksamisesta. Näiden haasteiden ratkaisemiseksi on meidän kaikkien tehtävä yhdessä töitä.

Hahtelan vastaehdokkaina olivat Aristides Horattas (Kypros) ja Veronika Di Cara (Tsekki).

EFN:n hallitus: Janet Davies (UK), Roswitha Koch (Sveitsi), pj Elizabeth Adams (Irlanti), varapj Nina Hahtela (Suomi), Milka Vasileva (Bulgaria), Veronika Di Cara (Tsekki), Paul de Raeve (EFN:n pääsihteeri). Kuvasta puuttuu Jana Slovakova (Slovakia), joka juhli juuri samaan aikaan omia häitään:)
Onneksi olkoon uusi varapuheenjohtaja! Kuva:EFN

Yleiskokouksessa monia yhteisiä teemoja

EFN:n yleiskokous oli Brysselissä 12.-13.4.2018. Paikalla oli edustajia yli 30 eri Euroopan maasta. Asialistalla oli muun muassa Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilari ja sairaanhoitajien rooli, sairaanhoitajan laajavastuiset työnkuvat (Advanced Practice Nursing, APN), sairaanhoitajien palkat sekä kuulumiset Euroopan hoitotyön tutkimussäätiöstä (ENRF).

Suomen sairaanhoitajaliiton edustajina olivat paikalla puheenjohtaja Hahtela ja kansainvälisten asioiden päällikkö Anna Suutarla.

 

EFN:n yleiskokouksessa edustajia yli 30 Euroopan maasta! Kuva: EFN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *