Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Nursing Now Nordic – pohjoismaiset sairaanhoitajat mukaan globaaliin kampanjaan!

uutinen

Pohjoismainen sairaanhoitajaliitto (SSN, Sygeplejerskernes Samarbejde i Norden, eng. NNF, Nordic Nurses Federation) päätti hallituksen kokouksessaan 25.9.2018 perustaa oman pohjoismaisen ryhmän Nursing Now -kampanjalle, Nursing Now Nordic.

Nursing Now pyrkii maailmanlaajuisesti nostamaan hoitotyön statusta ja profiilia. Sairaanhoitajat ovat avainasemassa nykyhetken ja tulevaisuuden terveyshaasteisiin vastaamisessa ja heidän tulee voida hyödyntää osaamistaan täysimääräisesti. Nursing Now on  maailman sairaanhoitajaliiton ICN:n ja maailman terveysjärjestön WHO:n kampanja ja se lanseerattiin 27.2.2018. Kampanjan suojelijana toimii herttuatar Catherine.

Kampanjassa on mukana lukuisia kansallisia ja alueellisia ryhmiä, ympäri maailman. Nyt myös Pohjoismaat.

Kampanja päättyy vuonna 2020, joka on Florence Nightingalen syntymän 200-vuotisjuhlavuosi ja globaali hoitotyön juhlavuosi. Vuonna 2020 SSN viettää myös omaa 100-vuotisjuhlavuottaan.

Nursing Now -kampanjan tavoitteiden mukaisia teemoja SSN:n työssä ovat jo nyt muun muassa hoitotyön johtaminen, hoitotyön koulutuksen kliinisen harjoittelun laatu ja työskentely YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi, erityisesti tavoitteiden 3, 5 ja 8 osalta.

Pohjoismaisten sairaanhoitajaliittojen puheenjohtajat – yhdessä maailman sairaanhoitajien puolesta.

Katso video: Pohjoismaisten sairaanhoitajaliittojen puheenjohtajat lanseeraavat Nursing Now Nordic -kampanjan.

Seuraa Nursing Now -kampanjaa myös Facebookissa ja Twitterissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *