Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Olemme Suomen Sairaanhoitajat!

uutinen

Sairaanhoitajien yhteisö karistaa liiton nimestään. Uudella nimellä halutaan ilmaista selkeästi, ketä varten yhdistys on olemassa. Suomen sairaanhoitajaliitto ry on jatkossa viralliselta nimeltään Suomen Sairaanhoitajat ry. Uusi nimi otetaan vaiheittain käyttöön syyskuuhun mennessä. Valtuusto teki myös muita linjauksia, joiden avulla yhtenäistetään toimintaa ja mahdollistetaan entistä paremmin uusien toimijoiden mukaantulo.

  • Me olemme ammatillinen yhteisö. Jäseniämme yhdistää nimenomaan sairaanhoitajan ammatti ja sairaanhoitajan identiteetti. Haluamme sen näkyvän nimessämme. Meidän tapauksessamme liitto-sana vie mielikuvaa byrokraattiseen ja pölyttyneeseen suuntaan. Suomen Sairaanhoitajat ry. kuvaa toimintaamme ja jäsenistöämme paljon paremmin, sanoo puheenjohtaja Nina Hahtela. 

Sairaanhoitajia luotsaavat jatkossa toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja. Valtuuston kokouksessa viime vuoden puolella päätettiin myös johtamismallin muuttamisesta. Muutos astuu voimaan vuoden 2023 alussa. Tällöin puheenjohtaja saa rinnalleen toiminnanjohtajan. Toiminnanjohtajan rekrytointi alkaa elokuussa.

  • Johtamismalli päätettiin uudistaa, koska toimintamme on muuttunut vuosien varrella ammattimaisemmaksi. Toimijana meille on yhä suurempi tilaus. Roolimme sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen ja työhyvinvoinnin tukijana ja edistäjänä sekä ammattikunnan arvostuksen nostajana on tänä päivänä merkittävämpi kuin kenties koskaan aikaisemmin, kuvaa Suomen Sairaanhoitajien varapuheenjohtaja Nina Hynninen.

Toiminnanjohtaja tulee johtamaan Suomen Sairaanhoitajien päivittäistä toimintaa ja hallintoa palkattuna työntekijänä.

Vuosi 2022 on Suomen Sairaanhoitajissa myös vaalivuosi. Marraskuun valtuustossa 26.11.2022 valitaan yhdistyksen luottamustehtäviin puheenjohtajisto, hallitus ja valtuusto. Puheenjohtajan rooli ensimmäistä kertaa valittavan toiminnanjohtajan rinnalla tulee olemaan merkittävä. Puheenjohtaja vastaa siitä, että yhdistys toteuttaa perustehtäväänsä. Puheenjohtajan tehtävä ei ole päätoiminen, vaan hän työskentelee luottamustoimisena oman työnsä ohella. Ehdokasasettelu niin puheenjohtajiston kuin hallituksen ja valtuuston jäsenten osalta tapahtuu alueyhdistysten sääntömääräisissä kokouksissa.

  • Puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja tulevat jatkossa työskentelemään vahvasti yhdessä Suomen Sairaanhoitajien strategian toteuttamiseksi, vaikka heidän valintaprosessinsa ja tehtävän luonne eroavatkin toisistaan, selventää valtuuston puheenjohtaja Minna Peltomaa.

Puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaat esitellään kotisivuillamme syyskuussa ja asiasta uutisoidaan Sairaanhoitaja-lehdessä lokakuussa.

Lisää vaikuttavuutta ja yhtenäisyyttä. Suomen Sairaanhoitajat haluaa jatkossa palvella jäseniään yhä tasa-arvoisemmin. Tämän vuoden aikana käynnistetään laajennettujen tiimien toiminta. 

  • Tiimeissä on sekä alueellinen että Suomen Sairaanhoitajien toimiston edustus. Pyrimme siihen, että asuipa jäsenemme missä päin Suomea tahansa hänellä olisi oikeus mahdollisimman yhtäläisiin jäsenetuihin. Tavoittelemme myös sitä, että jäsenetumme ovat paremmin kaikkein tiedossa ja tätä kautta käytettävissä ja hyödynnettävissä, listaa valtuuston puheenjohtaja Peltomaa.

Opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet paranevat. Valtuusto päätti viime vuonna niin ikään opiskelijajäsenten aseman parantamisesta. Jatkossa opiskelijajäsenellä on samat oikeudet kuin sairaanhoitajajäsenellä.

  • Opiskelijajäsen voi halutessaan tulla mukaan kaikkeen Suomen Sairaanhoitajien paikalliseen ja valtakunnalliseen toimintaan aivan kuten varsinaiset jäsenetkin. Tällä uudistuksella mahdollistamme uusien ihmisten, tuoreiden ajatusten ja toimintatapojen saamisen toimintaamme, Peltomaa kiteyttää.

Valtuusto päätti myös päättäjien toimikausien rajoittamisesta, jotta toiminnan dynaamisuus turvataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *