Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Osallistu kansainväliseen valokuvakilpailuun

uutinen

Sairaanhoitajan ja kätilön vuoden kunniaksi on julistettu kansainvälinen valokuvakilpailu, jossa halutaan kuulla ja nähdä juuri sinut!

Osallistu ja lähetä kuvasi kisaan viimeistään 1.3.2020 puoleenyöhön mennessä (Suomen aikaa, Eastern Standard Time at 17.00).

Kisan järjestävät yhteistyössä kansainvälinen sairaanhoitajaliitto ICN, Nursing Now -kampanja ja Jhpiego.

Millaisella kuvalla voi osallistua?

Kilpailun kuvien avulla halutaan tehdä näkyväksi sairaanhoitajan työn moninaisuus. Osallistuvien kuvien tulisi välittää tuokiokuvia tämän päivän hoitotyöstä, sen mahdollisuuksista, haasteista, iloista ja suruista.

Kuvat voivat esitellä sairaanhoitajia eri rooleissa: kliinisessä työssä, johtamassa, opettamassa, kehittämässä, tutkimassa tai missä ikinä sairaanhoitaja toimikaan. Kuva voi esittää sinua työssäsi tai saamassa hoitoa sairaanhoitajalta tai tuntemaasi sairaanhoitajaa.

Kuvan tekninen etevyys ei ole ainut tai ensisijainen kriteeri voittamiselle.

Voit osallistua myös vanhalla kuvalla, joka kuvaa vaikkapa jotain urasi huippuhetkeä vuosien takaa. Huomaa kuitenkin, että kisassa etusijalla ovat tuoreet kuvat, jotka välittävät tämän päivän hoitotyön todellisuutta.

Kisa on erinomainen tapa tuoda esille sairaanhoitajan työtä eri puolilla maailmaa, mutta sen lisäksi voittajille on luvassa rahapalkintoja!

Osallistumisohjeet

Kisa tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Osallistuaksesi julkaise kuvasi Instagramssa, Facebookissa tai Twitterissä ja käytä hashtagia #NursingInFocus.

Pääkategorian #NursingInFocus lisäksi voit lisätä kuvaan aiheen mukaisia alakategorioita ja osallistua kisaan niin pääkategoriassa kuin joissakin näistä alakategorioista:

  • #NurseAtWork – kuva ammattiuran varrelta, sairaanhoitajasta työssään
  • #FutureNurse – ei vielä sairaanhoitaja, mutta matkalla sinne? Kuva tästä matkasta!
  • #WhereINurse – missä juuri sinä olet töissä?
  • #WhyINurse – sairaanhoitajat ovat usein intohimoisia, omistautuneita ja rohkeita, mutta miksi juuri sinä olet sairaanhoitaja?
  • #NurseImpact – hoitotyöllä on vaikutusta, sairaanhoitajat pelastavat ihmishenkiä, parantavat terveyttä ja muuttavat tulevaisuutta joka päivä. Tee oman työsi vaikutus ja merkitys näkyväksi!

Jos lisäät kuvaasi pääkategorian lisäksi alakategorian tai -kategorioita, se osallistuu kuitenkin automaattisesti kisaan niin pää- kuin alakategoriassa. Rahapalkintoja on varattu kaikkiaan 2500 US dollaria: 1000 koko kisan voittajalle, 200 kunkin kategorian voittajalle ja 500 yleisön suosikille.

Voit osallistua kisaan usealla eri kuvalla. Toki kannattaa valita paras tai parhaat!

Huomioi sosiaalisen median säännöt

Jos kuvassa näkyy potilas, asiakas, kollega tai kuka tahansa tunnistettava ihminen, häneltä on saatava selkeästi ja tietoisesti suullinen lupa siihen, että kuvan saa ottaa ja jakaa julkisesti sosiaalisessa mediassa. Älä lähetä kuvaa, jos luvan saanti ei syystä tai toisesta onnistu. Tämä on ensiarvoisen tärkeää.

Kilpailuun ei hyväksytä kuvia, jotka loukkaavat henkilön oikeutta yksityisyyteen. Kilpailutöiden on noudatettava sovellettavia lakeja ja käytäntöjä, jotka koskevat valokuvausta ja sosiaalisen median käyttöä työpaikalla ja sen ympäristössä.

Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto ICN muistuttaa, että sosiaalinen media tarjoaa tehokkaan välineen nopeaan viestintään, koulutukseen ja vaikuttamiseen sekä mahdollisuuksia vahvistaa sairaanhoitajan ammattia. Mahdollisuuksien rinnalla on tärkeää, että sairaanhoitajat myös ymmärtävät ammatillisen vastuunsa sen käytöstä.

Lue ICN:n ohje sosiaalisen median käyttöön

Oikeus kuvien käyttöön

Kilpailuun osallistuvat säilyttävät oikeutensa omiin kuviinsa. Kuitenkin osallistumisen myötä he antavat kilpailun järjestäjille, Jhpiegolle, Nursing Now:lle ja ICN:lle, ilmaisen, maailmanlaajuisen, ikuisen, ei-yksinoikeudellisen lisenssin julkisesti näyttää, levittää ja jäljentää kuvia kokonaisina tai niistä luotuina johdannaisina. Uudelleen julkaistuihin valokuviin liitetään lähettäjän tiedot.

Tämän vuoksi olisi hyvä, että kuvasta voi tarvittaessa pyydettäessä toimittaa korkea-resoluutioisen version.

Lue lisää kilpailusta ja sen säännöistä

Lue lisää Jhpiegon työstä sairaanhoitajan ja kätilön vuotena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *