Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Sairaanhoitajaliitto kannattaa rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden edellyttämän koulutuksen sisällyttämistä valtion koulutuskulukorvausten piiriin

uutinen

Sairaanhoitajaliitto kannattaa säännösehdotusluonnosta, jossa valtion vuoden 2019 talousarvioon ehdotetaan lisättävän sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden erikoispätevyyteen johtavan koulutuksen kustannusten maksamiseen 0,5 miljoonaa euroa.

Koulutuksen tasa-arvon näkökulmasta pidämme hyvänä, että myös rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden edellyttämä koulutus, kuten nykyisin  lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksen koulutuskorvaukset sisällytetään aluehallinnon maksamien koulutuskulukorvausten piiriin. Rajatun lääkkeenmääräämisen korvaus maksettaisiin erikoispätevyyden saaneiden henkilöiden määrän perusteella erillisessä STM:n asetuksessa määrätyn koulutuskorvauksen suuruisena.

Tällä hetkellä terveydenhuollon toimintayksiköt rahoittavat sairaanhoitajien lääkkeenmääräämiskoulutuksen yleensä omista koulutusbudjeteistaan. Ammattikorkeakoulujen perimän maksun lisäksi myös muut kulut, kuten käytännön opiskelun ohjaus ja tapauskuvausten arviointi, koulutukseen osallistumiseen liittyvät matkakustannukset ja sijaisten palkkaaminen ovat nostaneet työnantajan kustannuksia.

Näkemyksemme on, että sairaanhoitajan lääkkeenmääräämiskoulutuksen valtiollinen rahoitus lisää koulutuksen vetovoimaisuutta ja jatkossa parantaa potilaiden hoitoon pääsyä, nopeuttaa hoidon aloittamista ja mahdollistaa toiminnan entistä joustavamman ja sujuvamman järjestämisen toimintayksiköissä.

Lue koko lausunto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!