Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajaliitto myönsi rahallisen koronatunnustuksen sadoille sairaanhoitajille ja antoi samalla myrskyvaroituksen

uutinen

Sairaanhoitajaliiton rahallisen koronatunnustuksen saajiksi tuli määräaikaan mennessä satoja ehdotuksia. Rahallista koronatunnustusta ei voinut itse hakea, vaan tunnustuksen saajat valittiin kollegan tai lähijohtajan ehdotusten perusteella.

Sairaanhoitajaliiton hallitus päätti myöntää rahallisen koronatunnustuksen kaikille hakukriteerit täyttäville jäsenilleen, joita oli palkinnonsaajaksi ehdotettu.

Hallituksessa pohdittiin pitkään, kumpi on tärkeämpää, maksaa suurempi summa vain harvalle koronan aikana työtä poikkeusoloissa tehneelle Sairaanhoitajaliiton jäsenelle vai hiukan pienempi summa kaikille ehdotetuille. Ratkaisu oli lopulta yksimielinen: ehdotukset olivat hallituksen mukaan niin vakuuttavia, että yhtäkään hakukriteerit täyttävää ehdotusta ei haluttu jättää huomioimatta.

  • Sairaanhoitajakunta on koronapandemian aikana tehnyt aivan uskomattoman laadukasta työtä. Siksi myönnämme kaikille ehdotetuille hakukriteerit täyttäville jäsenillemme 150 euron koronatunnustuksen, toteaa hallitus päätöksessään.

Sairaanhoitajaliiton koronakyselyissä kevään, kesän ja syksyn mittaan nousi korostetusti yksi asia: sairaanhoitajille on jäänyt kokemus siitä, että heitä ei arvosteta.

Sairaanhoitajaliitto haluaakin antaa myrskyvaroituksen nostamalla esiin sen tosiasian, että Suomessa on tällä hetkellä kaikista ammattiryhmistä suurin pula juuri sairaanhoitajista. Samaan aikaan terveydenhuollon suurimman ammattiryhmän edustajilla on vahva kokemus siitä, että heitä ja heidän tekemäänsä työtä ei arvosteta. Kuukausien aikana tehtyjä vetoomuksia koronalisän maksamisesta ei tunnuta noteerattavan millään taholla.

  • Suomen terveydenhuolto ei tule kestämään tätä yhtälöä, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.  

Kollegaansa ehdottaneita sairaanhoitajia ja lähijohtajia Sairaanhoitajaliitto haluaa kiittää erityisen lämpimästi. Ehdotusten tulva kertoo tärkeän viestin ammattikunnan yhtenäisyydestä ja kollegan arvostuksesta sairaanhoitajakunnan sisällä.

  • Se on näinä aikoina tärkeämpää kuin kenties koskaan aikaisemmin, mutta se ei riitä pitämään terveydenhuoltoamme toimintakykyisenä. Nyt eletään hyvin kohtalokkaita aikoja, muistuttaa puheenjohtaja Nina Hahtela.

Yksi kommentti artikkeliin “Sairaanhoitajaliitto myönsi rahallisen koronatunnustuksen sadoille sairaanhoitajille ja antoi samalla myrskyvaroituksen

  • Tässä palataan äkkiä siihen tilanteeseen missä on lääkärin hoitajia ja sairaanhoitajat ei tee mitään muuta kuin on ja avustaa.

    Vain erikoisesti koulutettuna voi olla jotain itsenäisesti tehtäviä asioita kuten iV yhteyden tekeminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *