Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Sairaanhoitajaliitto on huolissaan puutteellisesta ohjeistuksesta koronavirussuojainten käyttöön

uutinen

Sairaanhoitajaliitto on saanut jäseniltään runsaasti yhteydenottoja, joiden mukaan ohjeistus koronavirusinfektiosuojainten käyttöön on puutteellista.

Sairaanhoitajat kaipaavat valtakunnallista, selkeää, yksinkertaista ja yhdenmukaista ohjeistusta ja myös ohjevideota suojainten pukemisesta ja riisumisesta koronaviruspotilasta tai -epäilyä hoidettaessa.

Sairaanhoitajaliiton saaman palautteen mukaan sairaanhoitopiireissä ja työpaikoilla tehdyt ohjevideot ovat jopa virheellisiä, ristiriitaisia ja enemmän epätietoisuutta kuin turvallisuutta herättäviä.

Ristiriitaa lisää se, että työpaikkojen ohjeistus voi olla ristiriidassa THL:n ohjeistuksen kanssa, koska työnantajat saavat viime kädessä itse päättää ohjeistuksesta. Suuri huolenaihe on myös THL:n ja STM:n suojautumisohjeiden ristiriitaisuus kotihoitoon.

Ohjeistuksen kirjavuutta on perusteltu epidemian alueellisilla eroilla ja suojainten riittävyydellä. Kun epidemia on jo kaikkialla, ei liene perusteita sille, miksi sairaanhoitajat suojautuisivat osassa maata huolettomammin ja kevyemmin.

Sairaanhoitajaliitto on lähettänyt asiasta sosiaali- ja terveysministeriölle lausunnon, joka on luettavissa täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!