Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Sairaanhoitajaliitto toimitti sairaanhoitajien koronakyselykommentit päättäjille

uutinen

Sairaanhoitajaliiton koronakysely on ollut auki maaliskuun puolivälistä asti. Vastauksia on tullut yhteensä yli 1300. Tuloksia on analysoitu ja julkistettu jo kolmesti aiemmin. 6.5. liitto tiedotti uusimmista koronakyselyn vastauksista. Koska sairaanhoitajien vastauksissa korostuu edelleen vahva huoli suojaimista ja ohjeistuksesta, Sairaanhoitajaliitto lähetti tiedot koronakyselyn kommentista ja kysymyksistä suoraan päättäjille.

-Olemme pyytäneet vastauksia sairaanhoitajien koronakyselyssä esittämiin kysymyksiin sekä listanneet päättäjille tiedoksi sairaanhoitajien esiin tuomat epäkohdat. Toivoimme, että ministerit ja virkamiehet hahmottelisivat uuden tavan tiedottaa hoitohenkilökuntaa heidän työnsä ja terveytensä sekä työ- ja potilasturvallisuuden kannalta elintärkeissä asioissa, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

Päättäjiltä kysyttiin lisäksi, mitä he ovat tehneet sairaanhoitajien nostamien epäkohtien korjaamiseksi sekä miten he perustelevat sen, että sairaanhoitajille ei makseta vaarallisen työn lisää koronaepidemian ajalta.  

Päättäjätahoa lähestyttiin, koska koronakyselyn vastauksissa epävarmuus, ahdinko ja huoli eivät osoita laantumisen merkkejä.

-Uutisoimme vastauksista ja päättäjien reaktioista heti, kun mahdollista, sanoo Nina Hahtela.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *