Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajaopiskelija Lauri Kujalasta Suomen opiskelijakuntien liiton puheenjohtaja

uutinen

Lauri Kujala on muutamaa harjoittelua vaille valmis sairaanhoitaja. Hän opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja vaikuttaa Keski-Suomen sairaanhoitajien hallituksen varajäsenenä. Vuoden 2024 alusta Kujalasta tulee kansallisen ammattikorkeakouluopiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö SAMOKin puheenjohtaja.

Lauri Kujala puhuu SAMOKin liittokokouksessa. Kuva: Arya Wicaksono.

Kujalan toimiessa Opiskelijakunta JAMKOn hallituksen puheenjohtajana tehtävänkuvaan on kuulunut yhteydenpito SAMOKiin. Tätä kautta hän on ollut tiiviissä yhteistyössä kattoliittoon. Valinta puheenjohtajaksi herättää lämpimiä ajatuksia.

— Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Olen kiitollinen luottamuksesta, jota liittokokousväki osoitti. Olen innoissani kaikesta edunvalvontatyöstä, jota pääsen tekemään AMK-opiskelijoiden hyväksi, Kujala sanoo.

Sotealan harjoitteluista korvaus opiskelijalle

Tärkeimpänä sairaanhoitajaopiskelijoiden edistettävänä asiana Kujala näkee tällä hetkellä sen, että opiskelija saisi harjoitteluista kohtuullisen korvauksen omaa työpanostaan vastaan.

— Sote-alalla tehdään paljon harjoitteluja, josta kuuluisi saada edes jonkin tasoinen korvaus, jotta opiskelijan toimeentulo säilyisi pakollisen harjoittelun aikana eikä hänen tarvitsisi käydä töissä samaan aikaan kun on harjoittelussa, sanoo Kujala.

Suomen Sairaanhoitajat kannustaa Kujalan mielestä uransa alussa olevia sairaanhoitajia kivalla tavalla myöntämällä Nouseva tähti -tunnustuksia.

— Mielestäni on tärkeää palkita onnistumisista, ja varsinkin uran alkuvaiheessa tunnustus tuo varmistusta omaan toimintaan.

Kujala näkisi hyödyllisenä, että sairaanhoitajaopiskelijoiden harjoittelupaikoissa kerrottaisiin enemmän Suomen Sairaanhoitajiin kuulumisen eduista kuten juuri mahdollisuudesta saada rahallinen Nouseva tähti -tunnustus.

Muita Suomen Sairaanhoitajien jäsenetuja ja opiskelijoita hyödyttäviä palveluita ovat Kujalan mielestä esimerkiksi ammatilliset työkalukortit, joista saa hienosti tukea hoitotyöhön vaikka jo harjoittelun aikana. Myös Tutkiva Hoitotyö -digilehti sekä mahdollisuus saada opiskelijastipendi tai mahdollisuus hakea mukaan vaikkapa kansainväliseen konferenssiin opiskelijaedustajaksi ovat Kujalan mukaan hyödyllisiä jäsenetuja opiskelijalle.

Kujala itse on opiskelijajäsenenä pitänyt tärkeänä ilmaista pääsyä Sairaanhoitajapäiville. Työn puolesta matkustellessa vuokrahuoneistoetu on ollut hänelle hyödyllinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *