Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Sairaanhoitajien ammattikunta näytti kollegiaalisuutensa!

uutinen

Sairaanhoitajaliiton rahallisen koronatunnustuksen saajiksi tuli määräaikaan mennessä satoja ehdotuksia.

Syyskuussa Sairaanhoitajaliitto julkisti jäsenilleen mahdollisuuden ehdottaa rahallisen koronatunnustuksen saajia.

-Saimme pitkin kevättä ja kesää viestiä siitä, miten tyrmistynyt sairaanhoitajien ammattikunta on, kun heille ei myönnetä rahallista tunnustusta koronapandemian aikana tehdystä työstä, puheenjohtaja Nina Hahtela kertoo. 

Sairaanhoitajaliitossa mietittiin, minkä viestin sairaanhoitajat saavat, kun rahallista tunnustusta ei tule, tai kun siitä ei edes puhuta. Sairaanhoitajille rahallisen korvauksen saamatta jääminen on väistämättä viesti siitä, että huonosti meni, teitä ei arvosteta.

Koska asia on aivan päinvastoin, Sairaanhoitajaliitto haluaa astua esiin ja tehdä asialle jotakin.

-Emme halunneet valaista mitään tai puhua arvostuksesta, vaan tehdä teon: jakaa rahallisia koronatunnustuksia, linjaa Hahtela.

Sairaanhoitajaliitossa haluttiin nimenomaan, että sairaanhoitajat saavat ehdottaa rahallisen koronatunnustuksen saajiksi kollegoitaan. Maaliskuusta kesäkuulle auki olleessa koronakyselyssä nimittäin toistui vahvana sairaanhoitajien viesti heidän syvästä arvostuksestaan kollegoitaan kohtaan.

Sadat ehdotukset koronatunnustuksen saajiksi nähdään Sairaanhoitajaliitossa sairaanhoitajien vahvana kannanottona siihen, että sairaanhoitajien ammattikunta ansaitsee rahallisen korvauksen. Ehdotusten tulva kertoo myös sairaanhoitajien lujasta kollegiaalisuudesta.

-Ajattelemme myös, että vahvaa tiimityötä pandemian aikana tehneet sairaanhoitajat saivat ehdotuksellaan mahdollisuuden kiittää kollegaansa ja osoittaa ammattikunnan sisäistä arvostusta.

Sairaanhoitajaliitto päättää rahallisen koronatunnustuksen saajista lokakuun aikana. Lähestymme rahallisen koronatunnustuksen saavia henkilökohtaisesti marraskuun alussa. Olemme yhteydessä myös kaikkiin heihin, jotka ehdottivat kollegaansa rahallisen tunnustuksen saajaksi sekä niihin, joita ehdotettiin.

-Kollegaansa ehdottaneita haluamme kiittää lämpimästi. Vaikkemme pysty jakamaan rahallista tunnustusta kaikille ehdotetuille, ehdotusten tulva kertoo kaikille tärkeän viestin ammattikunnan yhtenäisyydestä. Se on näinä aikoina tärkeämpää kuin kenties koskaan aikaisemmin, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Hahtela.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *