Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajien palkka on korjattava

uutinen

Suomen Sairaanhoitajat (ent. Sairaanhoitajaliitto) on sairaanhoitajien ammatillinen yhdistys. Emme ole neuvottelevana osapuolena mukana palkkaneuvotteluissa kuten Tehy ja Super.

– Annamme kaiken tukemme neuvotteluosapuolille, sanoo Suomen Sairaanhoitajien puheenjohtaja Nina Hahtela.

Suomen Sairaanhoitajien yksi keskeinen tehtävä on vaikuttaa myös sairaanhoitajien palkka-asioihin. Teemme vuosittain lukuisia kyselyitä erilaisissa tehtävissä ja yksiöissä työskentelevälle jäsenistöllemme. Niissä ja sairaanhoitajien työolobarometrissä, jota olemme tehneet kahden vuoden välein, on jo vuosien ajan noussut esiin tyytymättömyys palkkaan. Se on hälyttävällä tasolla ja lisääntyy vuosi vuodelta. Työolobarometrin ja kyselyiden tulosten nostaminen julkisuuteen on yksi tapa tehdä tilannetta näkyväksi. Vaikutamme niin ikään päättäjiin ja virkamiehiin palkka-asioissa. Lähetämme kannanottoja, päättäjille suunnattuja kirjeitä ja tapaamme vaikuttajatahoja.
Tuomme sairaanhoitajien ääntä kuuluviin, kun keskustellaan palkkaukseen liittyvistä epäkohdista. Toimimme sairaanhoitajien äänitorvena myös palkka-asioissa. Tietoa saamme kyselyistämme, tutkimuksistamme ja laajojen sairaanhoitajaverkostoidemme kautta.

— Suomen Sairaanhoitajat tuo palkkakeskusteluun nimenomaan sairaanhoitajien äänen. Se ääni on erityisen tärkeä, koska sairaanhoitajien rooli terveydenhuollossa on ratkaiseva. Jos heidän osaamisensa menetetään, terveydenhuolto rapautuu ja lopulta romahtaa, sanoo Nina Hahtela.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *