Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajille valmisteilla verkkoterapiaa

uutinen

Ensi vuonna avautuva palvelu tarjoaa nopeaa keskusteluapua. Sairaanhoitajien toivotaan osallistuvan alustan kehittämiseen.

Moni sairaanhoitaja kerryttää henkistä kuormaa, kunnes jossain vaiheessa menee yli.

– Apua tarvitaan silloin tässä ja nyt, eikä siinä voi odottaa työterveydenhuollon lähetteitä ja jäädä jonoihin, sanoo Hyvinvoiva terveydenhuolto -hankkeen projektikoordinaattori Birgitta Tetri.

Keväällä aloittanut hanke suunnittelee sisältöä valtakunnalliselle toivo.me-verkkoalustalle, jossa sairaanhoitajan on mahdollista saada nopeaa keskusteluapua akuuttiin työssä koettuun henkiseen kriisiin. Palvelussa sairaanhoitaja pääsee tapaamaan ammattilaista sähköisen, suojatun videoyhteyden kautta. Ensi vuonna aloittava palvelu on sairaanhoitajalle maksuton.

Projektikoordinaattori Tetri kertoo, että varsinkin korona-aika on alleviivannut nopean ja matalan kynnyksen palvelun tarvetta.

Syksyllä hanke järjestää sarjan työpajoja, joissa palvelua käytännössä rakennetaan.

Työpajoissa linjataan esimerkiksi, mitä oheismateriaalia, kuten videoita, tekstiä ja testejä, sivustolle kootaan verkkoterapian lisäksi.

– Keräämme ja pohdimme työpajoissa myös selviytymiskeinoja, hyviä käytänteitä ja kokemuksia, Tetri kertoo.

Keväällä järjestetyn ensimmäisen työpajan satoa on muun muassa se, että ryhmämuotoista keskusteluapua on toivottu tilanteisiin, joissa koko työyhteisö on altistunut henkiselle kuormitukselle.

Tetri toivoo, että mahdollisimman moni sairaanhoitaja ilmoittautuisi mukaan syksyn työpajoihin, jotta palvelusta saataisiin ammattikuntaa aidosti palveleva. Työpajoista on tulossa tietoa sivustolle www.hyvinvoivaterveydenhuolto.fi. Hankkeesta tiedotetaan myös Sairaanhoitajaliiton valtakunnallisissa ja paikallisissa kanavissa.Hyvinvoiva terveydenhuolto -hankkeen taustalla ovat Sairaanhoitajaliitto, Laurea-ammattikorkeakoulu ja AtCare Oy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *