Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Suomen Sairaanhoitajat lahjoittaa 5000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi

uutinen

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut ihmiset pakenemaan sotaa. Ukrainassa ja sen rajoilla tarvitaan monenlaista apua hyvin nopeasti. Suomen Sairaanhoitajat ry lahjoittaa 5000 euroa SPR:n katastrofirahastoon ukrainalaisten auttamiseksi.

Suomen Punainen Risti vie apunsa taisteluiden keskelle. SPR tukee ukrainalaisia monipuolisesti paikan päällä. Hädänalaisille jaetaan ruokaa, lääkkeitä ja suojaa.

  • Suomen Sairaanhoitajien hallitus teki viikonlopun aikana nopean ja yksimielisen päätöksen osallistumisestamme ukrainalaisten auttamiseen. Olemme lisäksi olleet yhteydessä kansainvälisiin kattojärjestöihimme. Kansainväliseen Sairaanhoitajaliitto (ICN), Euroopan Sairaanhoitajaliitto (EFN) ja WHO:n Euroopan alueen sairaanhoitaja- ja kätilöjärjestöjen yhdistys (EFNNMA) kokoontuvat tällä viikolla WHO Euron kanssa pohtimaan solidaarisuuden ja avun osoittamisen mahdollisuutta Ukrainalle, sanoo Suomen Sairaanhoitajien puheenjohtaja Nina Hahtela.

Myös Venäjän Sairaanhoitajaliitto tukee kollegoita Ukrainassa ja on sotaa vastaan. Venäjän Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Valentina Sarkisova totesi ICN:lle, että hoitotyö toimii elämän puolesta kaikkialla maailmassa. Sairaanhoitajuus ja ihmisyys yhdistävät yli politiikan ja sotatoimien.

Suomen Sairaanhoitajat tekee tiivistä yhteistyötä kansainvälisten kattojärjestöjensä kanssa ja on myös tätä kautta mukana tukemassa Ukrainaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *