Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Suomen Sairaanhoitajien Hyvä työyhteisö -erityismaininta Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Syöpätautien ja hematologian poliklinikalle

uutinen

”Kaikki oikeasti tykkää omasta työstään. Jo se tekee ilmapiiristä positiivisen.”

Kuvassa sairaanhoitajat: Pinja Paavola, Anna-Reetta Laitila, Minna Yrjänäinen, Miina Kontoniemi, Henna Toppari, Riikka Mattila, Salme Kimpimäki, Anni Rajamäki, Elina Kankaanpää, Maritta Stoor, Birgitta Musakka ja kuntoutusohjaaja: Elina Kallio sekä onkologit Jukka Tuominiemi ja Timo Ala-Luhtala.
 

Syöpätautien ja hematologian poliklinikalla jaetaan omaa osaamista ja hiljaista tietoa toisillekin. Työyhteisölle tuntuu olevan luontaista keskustella avoimesti osaamisesta, kysellä neuvoja ja myös kuunnella niitä.

”Keskusteltiin yhdessä, miten saadaan kesä sujumaan sujuvasti ja turvallisesti. Yhteisesti päätettiin ottaa käytäntöön välivuoro-malli.”

Hakemuksessa korostuu hienosti sijaisten merkitys. Työyhteisössä painotetaan tasa-arvoista ja tasapuolista kohtelua olipa kyseessä sitten sijainen tai vakituinen työntekijä.

”Olemme yhteisöllinen porukka ja tuemme toisiamme.”

  • Sijaisten tasa-arvoinen kohtelu on ensiarvoisen tärkeää. Se on osa työyhteisön pitovoimaa, jota turhan harvoin tuodaan esille. Sijaisia tarvitsevat kaikki. Parhaat työyksiköt saavat sijaiset viihtymään ja voimaan hyvin. Se tuntuu toteutuvan ihanteellisella tavalla Syöpätautien ja hematologian poliklinikalla, iloitsee Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa.

Valitsijaraati kiinnitti huomiota hakemukseen myös siitä syystä, että lukuisat työyhteisön jäsenet olivat vastanneet siihen, ja kaikki olivat antaneet vastauksensa nimettöminä. Hakemus oli toisin sanoen tehty yhdessä.

Vastuksissa kuului vilpitön ilo juuri tähän työyhteisöön kuulumisesta. Myös työyhteisön turvallisuus ja ratkaisukeskeisyys sekä rohkeus korostuivat. 

”Meillä ei turhasta valiteta, mutta epäkohdat tuodaan julki ja niihin puututaan.”

Hyvä yhteinen huumori auttaa työyhteisöä selviämään vaikeiden hetkien yli. Valitsijaraati piti tärkeänä, että hakemuksessa pohdittiin myös hankalia tilanteita ja niistä selviämistä.

”Meillä muistetaan ja muistutetaan ilon hetkistä myös hankalien tilanteiden keskellä.”

Onnittelemme Syöpätautien ja hematologian poliklinikkaa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Jaamme viisi 1000 euron Hyvä työyhteisö -erityismainintaa ja palkitsemme yhden Vuoden työyhteisön 5000 euron tunnustuksella. Uutisoimme kaikista tunnustuksen saaneista sairaanhoitajan päivän viikolla 6.-12.5.2024.

Jaamme näitä ja muita tunnustuksia, jotta sairaanhoitajan työn merkitys tulisi näkyväksi, ja jotta jäsenemme voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *