Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Suomen Sairaanhoitajien Hyvä työyhteisö -erityismaininta Taysin Sydänsairaalan toimenpideosastolle

uutinen

”Hoitajista näkee, että heillä on hyvä olla.”

Näin potilas oli vastannut avoimeen palautteeseen Taysin Sydänsairaalan toimenpideosastolla. Se kertoo paljon yksikön työilmapiiristä.

Kuvassa lähes kaikki vappuaaton ilta- ja aamuvuorolaiset vasemmalta alkaen:
sh Jesse Sippola, sh Juho Kosonen, palvelupäällikkö Sari Koskinen (takarivissä), sh-opiskelija Salli Ojanen, sh Kaisu Pitkänen, toimintopäällikkö Essi Ryödi, sh Miia Hollo, palveluvastaava Jenna Kortekangas, sh Kati Koivumäki, lh Sanna Kulmala ja sylissä pötköttää sh ja TAVI-koordinaattori Tanja Koskinen. Kuva: viestintäpäällikkö Elina Gråsten.

Sydänsairaalan toimenpideosaston hakemuksesta kautta linjan välittyy positiivinen kiinnostus omaan työhön ja ammatillisuuden suuri arvostus. Se näkyy työyhteisössä muun muassa henkilökunnan osaamisen hyödyntämisessä.

  • Meitä valitsijaraadissa ilahdutti toimenpideosaston tapa käyttää vertaiskouluttamista. Hakemuksessa kerrotaan, että omat vastuualueet kannustavat henkilökuntaa ammatilliseen kasvuun ja osaston omissa koulutuksissa työntekijät pääsevät näyttämään osaamistaan ja jakamaan kokemuksen tuomaa asiantuntijuutta turvallisessa ympäristössä, mainitsee Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna.

Hakemuksessa mainittiin useita asioita, joihin työntekijät ovat saaneet vaikuttaa: toimenpideosastolla äänestetään usein erilaisista päätöksistä, osastotunnille ja koulutuspäiville voi ehdottaa aihetoiveita ja monissa konsernitasoisissa kehittämisryhmissä on osaston edustus.

Myös tasapuoliseen kohteluun on keskitytty monin tavoin. Opiskelija- ja perehdytysvastuu jakautuu vuorottelusysteemin mukaisesti ja koulutuksiin osallistutaan vuorotellen.

Hyvä työilmapiiri näkyy myös uusien työntekijöiden kasvavana hakeutumisena Sydänsairaalan toimenpideosastolle.

”Perusteluna on kuultu, että meillä on hyvä työskennellä ja täällä on vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön. Hyvästä me-hengestä ja hyvästä esihenkilötyöstä sekä kehitysmyönteisyydestä olemme myös saaneet tulijoilta kehuja.”

Kun edellä mainittuihin vielä lisätään hyvä palaute opiskelijaohjauksesta ja kiitettävät potilaspalautteet, on selvää, että hyvän työyhteisön peruspalikat ovat hienosti koossa Taysin Sydänsairaalan toimenpideosastolla.

Valitsijaraatiin teki vaikutuksen, että kyseisestä yksiköstä tuli kaksi hakemusta: työntekijöiden ja esihenkilöiden.

  •  Työntekijöiden hakemuksessa korostetaan tasapuolisuutta ja turvallisuutta. Ne tuntuvat olevan hyvin merkittäviä tekijöitä työyhteisön hyvinvoinnissa. On tärkeää, että ne nousivat tässä hakemuksessa, tietysti toivomme, että hoitotyön työyhteisöissä tasapuolisen kohtelun ja turvallisuuden tunteen merkitys oivallettaisiin laajemminkin , sanoo valitsijaraatiin kuulunut Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge.

Uusien esihenkilöiden myötä toiminnan kehittäminen ja työilmapiirin parantaminen on lähtenyt hakemuksen mukaan uuteen nousuun.

”Työyhteisössämme on nyt turvallista työskennellä.”

Onnittelemme Taysin Sydänsairaalan toimenpideosastoa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Jaamme viisi 1000 euron Hyvä työyhteisö -erityismainintaa ja palkitsemme yhden Vuoden työyhteisön 5000 euron tunnustuksella. Uutisoimme kaikista tunnustuksen saaneista sairaanhoitajan päivän viikolla 6.-12.5.2024.

Jaamme näitä ja muita tunnustuksia, jotta sairaanhoitajan työn merkitys tulisi näkyväksi, ja jotta jäsenemme voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *