Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Suomen Sairaanhoitajien Hyvä työyhteisö -erityismaininta Turun Keskustan terveysasemalle 

uutinen

”Arvostamme toinen toisiamme ja pyydämme tukea ja varmistusta päätöksiin.”

Kuvassa eräänä huhtikuun päivänä Turun Keskustan terveysasemalla töissä olleita.

Turun Keskustan terveysasemalla kysytään työntekijöiltä ja kuunnellaan heitä. Hakemuksessa kuvataan, kuinka esimerkiksi mieluisinta toimialuetta ja työtehtävää tiedusteltiin työntekijöiltä, ja kuinka sitten toimittiin toiveiden mukaisesti. Hoitajan vastaanotoille, Akuuttiin ja muuta potilastyötä tekemään ovat ohjautuneet henkilöt, jotka kokevat juuri kyseisen tehtävän kaikkein mieluisammaksi.

  • Tämä on hieno esimerkki kuulluksi tulemisen tärkeydestä ja myös oman osaamisen täysimääräisestä hyödyntämisestä. Se tekee työnteosta sairaanhoitajalle erityisen mielekästä, sanoo Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Keskustan terveysaseman hakemuksessa ilahdutti myös uusien työntekijöiden erityinen huomioiminen. Valitsijaraati ihastui ajatukseen uusien työntekijöiden kotiuttamisesta ja heidän rohkaisustaan liittyä yhteisöön.

  • Näemme, että tällainen ajattelu edustaa hoitotyön pitovoimaa parhaimmillaan. Uuden työntekijän sitouttamiseen kannattaisi varmaan muullakin satsata paljon enemmän, sanoo Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa.

Lähiesihenkilöitä kiitellään monisanaisesti Keskustan terveysaseman hakemuksessa:

”Heiltä löytyy ymmärrystä kunkin senhetkistä elämäntilannetta kohtaan. Työyhteisömme on hyvä myös tuen antamisessa.”

Valitsijaraatia ilahdutti myös työyhteisön ymmärrys erikoisosaamisen merkityksestä. Se auttaa hakijoiden mukaan jaksamaan kovankin paineen ja kiireen alla. Ammatillinen luotto kollegaan on kova.

”Silloin, kun ei itse jaksa sataprosenttisesti, niin täällä oikeasti tuntuu, että tuetaan vuoron perään toisiamme.”

Onnittelemme Turun Keskustan terveysasemaa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Jaamme viisi 1000 euron Hyvä työyhteisö -erityismainintaa ja palkitsemme yhden Vuoden työyhteisön 5000 euron tunnustuksella. Uutisoimme kaikista tunnustuksen saaneista sairaanhoitajan päivän viikolla 6.-12.5.2024.

Jaamme näitä ja muita tunnustuksia, jotta sairaanhoitajan työn merkitys tulisi näkyväksi, ja jotta jäsenemme voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *