Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Suomen Sairaanhoitajien Vuoden työyhteisö -tunnustus 2024 Pihlajalinnan Pikku-Huopalahden ja Tilkan leikkausosastoille

uutinen

”Olemme toistemme ammattitaidon suurimpia ihailijoita.”

”Kuvassa on hoitohenkilökunnan lisäksi kirurgeja, anestesialääkäreitä, välinehuoltajia, ylilääkäri, palveluvastaava ja palvelupäällikkö eli osa ”meidän tiimiä”, joka sattui kuvanottohetkellä olemaan töissä Pikku-Huopalahdessa.”

Pihlajalinnan leikkausyksiköt Helsingin Pikku-Huopalahdessa ja Tilkassa on valittu Vuoden työyhteisöksi. Suomen Sairaanhoitajat jakoi 5000 euron rahallisen tunnustuksen jo toista kertaa.

”Haluamme nostaa hyvinvoivia työyhteisöjä ja niissä työskenteleviä sairaanhoitajia. Pihlajalinnan leikkausyksiköiden hakemuksesta huokui vahvana sairaanhoitajan ammatin arvostus, niin oman kuin kollegankin” sanoo Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa.

Valitsijaraatiin teki vaikutuksen kollegiaalisuuden merkityksen korostuminen ja sen voima näkyi hakemuksessa: leikkausyksiköiden potilastyytyväisyys pysyttelee 95 prosentin lukemissa ja nousee säännöllisesti jopa sataan.

”Työyhteisömme kulttuuriin kuuluu toisten auttaminen, hyvän tuulen tuominen työpaikalle ja kollegiaalinen käyttäytyminen.”

Pihlajalinnan leikkausyksiköissä myös ammattiryhmien välillä vallitsee kunnioitus toisten ammattitaitoa kohtaan, jolle selkeä yhteinen tavoite, asiakkaiden hyvä hoito, luo vahvan pohjan. Toiminta tapahtuu kahdessa eri kiinteistössä, mutta yhteishenki on hyvä ja kaikki kokevat kuuluvansa samaan tiimiin.

Pihlajalinnan leikkausosastoilla on oivallettu, että pelkästään yksilön omaama tieto ei riitä, vaan kaikki lähtee työkulttuurista, joka kannustaa yksilöä jakamaan ja hakemaan tietoa. Hakemuksessa kerrotaan, että osaamisen arvostaminen ja sen näkyväksi tekeminen on tärkeä osa työssä viihtymistä.

Yhtenä tärkeänä kriteerinä palkintoraati piti mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhön ja päätöksentekoon. Tästä asiasta leikkausosastoilla oli monia esimerkkejä hakemuksessaan: työaikoja on muutettu henkilöstön toiveesta, hoitotyön prosesseja tarkastellaan ja muutetaan matalalla kynnyksellä.

Työyhteisössä arvostetaan korkealle myös sitä, että omat lähiesihenkilöt tuntevat hoitotyön viitekehyksen ja osallistuvat itsekin asiakastyöhön.

  • Hoitotyön lähiesihenkilöiden ja johtajien substanssiosaaminen on kriittinen asia monessa mielessä. Esihenkilö- ja johtajatason hoitotyön ymmärrys luo perustan hyvän työkulttuurin luomiselle, Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna korostaa.

Pihlajalinnan leikkaustoimintojen lähiesihenkilöille sataa hakemuksessa muutenkin runsaasti kiitosta: He tunnistavat henkilöstön osaamisen ja antavat aikaa tehdä kehitystyötä ja osoittavat näin arvostavansa hoitohenkilöstön työtä konkreettisesti.

”Tasapuolinen kohtelu näkyy jokaiselle työyksikössämme. Huonoa käytöstä ei meillä hyväksytä.”

Hakemuksessa avataan myös työn hyvin tekemisen lähtökohdat ja mahdollistaminen:

”Jotta pystymme tekemään työmme hyvin, pitää resurssien olla kunnossa.”

  • Hakemuksista keskustellessamme, pidimme yllä olevaa sitaattia tärkeänä viestinä kaikille sote-alan työyhteisöille. Työn tekemisen edellytysten tulee olla kunnossa, jotta potilaat ja asiakkaat saavat hyvää hoitoa, ja jotta työntekijät voivat hyvin sanoo viestintäpäällikkö Eva Agge.

Palkintoraatia ilahdutti myös tapa, jolla hakemuksen tekijät ovat kuvanneet positiivisen työilmapiirin kehää:

”Meillä on aikaa kohdata asiakkaamme ja suorittaa hoitotyö laadukkaasti. Meillä on ammatillista osaamista ja halu jakaa sitä. Olemme ylpeitä työstämme ja se näkyy asiakkaillemme. Meitä kiitetään tekemästämme työstä ja me kiitämme työtovereitamme.”

Onnistumisen edellytykset ovat kunnossa Vuoden työyhteisössä.

Onnittelemme Pihlajalinnan Pikku-Huopalahden ja Tilkan leikkausosastoja Vuoden työyhteisö -tunnustuksesta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Jaoimme myös viisi Hyvä työyhteisö -erityismainintaa.  Niistä olemme uutisoineet aiemmin tällä viikolla.

Jaamme näitä ja muita tunnustuksia, jotta sairaanhoitajan työn merkitys tulisi näkyväksi, ja jotta jäsenemme voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *