Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Terhi Reunama ehdolla Suomen Sairaanhoitajien varapuheenjohtajaksi

uutinen

Valtuuston kokouksessa 26.11. Suomen Sairaanhoitajat valitsee yhdistyksen luottamustehtäviin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pyysimme ehdokkaita esittelemään itsensä etukäteen. Tässä Terhi Reunaman vastaukset kysymyksiimme.

Kuka olet?

Olen Terhi Reunama, sairaanhoitaja, terveystieteiden kandi Itä-Suomen yliopistosta, pääaineena hoitotiede. Urani olen tehnyt sairaanhoitajana ja kliinisten lääketutkimusten parissa; tällä hetkellä toimin seniori tutkimuspäällikkönä kansainvälisessä tutkimusorganisaatiossa ICON PLC. Kotoisin olen Keski-Suomesta, nyt asun Helsingissä.

Miksi olisin hyvä varapuheenjohtaja?

Sairaanhoitajapäivillä minua pyydettiin usealta taholta asettumaan tähän tehtävään ehdolle. Innostuin itsekin tästä mahdollisuudesta ja näen tehtävän merkityksellisenä. Tunnen Suomen Sairaanhoitajat hyvin, minulla on yli 20 vuoden  kokemus alueellisista luottamustehtävistä ja Sairaanhoitajat ry:n hallituksen jäsenenä ja valtuuston puheenjohtajana toimimisesta.

Urapolkuni on ollut hieman erilainen kuin monen muun kollegan, sairaanhoitajan koulutus ja kokemus ovat minulle mahdollistaneet kansainvälisen uran. Sairaanhoitajat ry:n toiminta on ollut minulle mahdollisuus olla lähellä hoitotyötä ja sairaanhoitajan ammattia, josta olen tavattoman ylpeä.

Sairaanhoitajan ammattitaidolla on merkittävä rooli suomalaisessa terveydenhuollossa. Haluan omalla toiminnallani olla edistämässä hoitotyön ja sairaanhoitajien asemaa, molemmat tarvitsevat lujaa puolustamista ja aseman esiin nostamista potilaan hoidossa.

Järjestön hallinnollinen toiminta on muuttumassa; varapuheenjohtajana haluan tukea niin puheenjohtajaa kuin toiminnanjohtajaa heidän tärkeissä tehtävissään. Pitkästä kokemuksestani järjestössä ja verkostoista ympäri Suomen on tässä hyötyä.

Millainen yhdistys Suomen Sairaanhoitajien tulisi olla kymmenen vuoden kuluttua?

Tuolloin yli 100-vuotinen Suomen Sairaanhoitajat on yhdistys, johon sairaanhoitajat tehtävästä riippumatta haluavat kuulua. Olemme yhdistys, johon luotetaan ja jota kuunnellaan päätöksenteon kaikilla tasoilla niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Tarjoamme jäsenillemme monia tapoja olla mukana toiminnassa. Toimimme verkostomaisesti monien eri toimijoiden kanssa. Edistämme näyttöön perustuvaa hoitotyötä ja vahvistamme jäsentemme asiantuntijuutta. Tuemme sairaanhoitajia toimimaan erilaisissa verkostoissa ja kehittämään sosiaali- ja terveydenhuoltoa asiakaskeskeisesti monialaisissa tiimeissä.  

Näymme sairaanhoitajan arjessa: tuomalla asiantuntemusta ja tukea, mutta myös iloa päivittäiseen työhön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *