Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Uudistuneet Sairaanhoitajapäivät käyntiin: Kollegoiden tapaaminen tärkeää

uutinen

”Kuinka moni on Sairaanhoitajapäivillä ensimmäistä kertaa, käsi ylös”, Anna Suutarla kyseli.

Vuoden suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma Sairaanhoitajapäivät alkoi juuri Helsingin Messukeskuksessa. Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fiocan sekä Sairaanhoitajaliiton järjestämä tapahtuma kokoaa toista tuhatta sairaanhoitajaa päivittämään osaamistaan.

─ Tervetuloa hoitotyön suurimpaan koulutustapahtumaan ja uusiutuneille Sairaanhoitajapäiville, Sairaanhoitajaliiton kansainvälisten asioiden päällikkö Anna Suutarla toivotti. Hän korosti kohtaamisten kollegoiden kanssa olevan tärkeitä. Sairaanhoitajat eri puolilta Suomea kokoavilla päivillä on tähän hyvä mahdollisuus.

─ Uuden oppiminen ei ole määränpää vain matka. Sairaanhoitajapäivät ovat monelle konkarille varma merkki kevään tulosta, Suutarla sanoi.

Aplodit saivat ensimmäistä kertaa mukana olijat, ja monta kättä nousi avajaissalissa myös yli kymmenen kertaa mukana olevia kysyttäessä.

Uusiutuneilla Sairaanhoitajapäivillä on tänä vuonna paljon toimintaa ja kokeilua ja uutta asiaa, Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela kertoi. Luennot jakautuvat viiteen kokonaisuuteen: hätätilanteiden hallintaan, näyttöön perustuvan hoitotyön kehittämiseen, sairaanhoitajien työkaluihin, hoitajan digiklinikkaan, kliiniseen hoitotyön ja osaamiseen sekä esimiestyöhön ja johtamiseen.

─ On tärkeää, että potilas saa samanlaista hoitoa etelässä ja pohjoisessa, Sairaanhoitajan työkalut -osiota vetävä Husin teho- ja tehovalvontaosaston sairaanhoitaja Marcus Norrgård muistutti.
─ Digitalisaatio ei vie työpaikkoja vaan jeesaa työntekijöitä, Hoitajan digiklinikka -kokonaisuudesta vastaava Tyksin psykiatrian sairaanhoitaja ja projektipäällikkö Marko Muukka sanoi.

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela kertoi, miten työoloja voitaisiin parantaa.

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela kertoi puheenvuorossaan, mitä sairaanhoitajille kuuluu ja miltä tulevaisuus näyttää.

─ Haluamme nostaa esiin viestejä, joita olette meille kyselyissämme ja tapaamisissamme arjestanne välittäneet ja niitä ratkaisukeinoja, joita Sairaanhoitajaliitto on päättäjille välittänyt.

Hahtela kertoi Sairaanhoitajaliiton teettämän työolobarometrin tuloksista, joiden mukaan sairaanhoitajat ovat arjessaan kovilla, jaksamisessa ja perehdytyksessä on puutteita sekä sijaisia usein hankala saada. Työoloja voi barometrin mukaan pitää vain tyydyttävinä.

─ Olemme laatineet ratkaisukortit, joiden avulla voimme luoda paremmat uranäkymät sairaanhoitajille, Hahtela kertoi.
Ratkaisukorttien avulla on viety eduskuntavaaliehdokkaille ja puolueille tietoa sairaanhoitajien arjesta ja keinoista, joilla tilannetta voitaisiin parantaa.

Ensi vuonna juhlitaan
Sairaanhoitajilla on ensi vuonna 2020 juhlavuosi. Suomen Sairaanhoitajaliitto ja Sairaanhoitaja-lehti täyttävät 95 vuotta ja pohjoismainen yhteistyö sata vuotta. Lisäksi sairaanhoitajien asemaa luomassa olleen Florence Nightingalen syntymästä tulee 200 vuotta.

─ Nightingalea pidetään myös näyttöön perustuvan toiminnan alullepanijana, Hahtela kertoi puheessaan.
Meneillään oleva Nursing Now -kampanja pyrkii parantamaan hoitotyötä koko maailmassa. Nursing Now on maailman sairaanhoitajaliiton ICN:n ja maailman terveysjärjestön WHO:n kampanja, ja se lanseerattiin 2018. Kampanjan suojelijana toimii herttuatar Catherine.

Nursing Now -kampanja haastaa päättäjiä ja työnantajia. Sen yhtenä tavoitteena on, että isot työnantajat satsaisivat nuoriin sairaanhoitajiin ja kouluttaisivat johtajuudesta vähintään kymmenen alle 35-vuotiasta työntekijäänsä.

─ Olisi hienoa, jos saisimme suomalaiset organisaatiot mukaan, Hahtela innosti. Hän kannusti myös Sairaanhoitajapäivillä olevia sairaanhoitajia nykäisemään hihasta ja kertomaan näkemyksiään.

─ Haluamme viedä teidän viestejänne eteenpäin, teidän puolestanne työtämme teemme.

Teksti Salla Virta, kuvat Tuomo Antikainen

Linkkejä:

Sairaanhoitajapäivien ohjelma

Sairaanhoitajaliiton eduskuntavaaliteemat

Nursing Now Nordic – pohjoismaiset sairaanhoitajat mukaan globaaliin kampanjaan!

Hoitotyö oikealle paikalle maailmankartalla – Nursing Now!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!