Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Vahva yhteisöllisyyden ilmapiiri leimasi Suomen Sairaanhoitajien valtuuston kevätkokousta

uutinen

Suomen Sairaanhoitajien 27-henkinen valtuusto kokoontui 11.6.2022 Helsingissä. Ensimmäinen livekokous kahteen vuoteen nosti vaikeista ajoista huolimatta esiin vahvoja yhteisöllisyyden tunteita ja lujan uskon tulevaan.

Valtuuston kokouksessa pistettiin purkkiin vuosi 2021 toiminnan ja talouden osalta ja kutsuttiin viisi uutta kunniajäsentä. Keskusteluissa painotettiin uuden verkostomaista työskentelytapaa korostavan toimintamallin eteenpäin viemistä. Toiminnassa päätettiin keskittyä entistä enemmän jäsentyöhön. Valtuustolle esiteltiin Suomen Sairaanhoitajien hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027. Lisäksi valmistauduttiin marraskuun valtuustossa pidettäviin vaaleihin.

Suomen Sairaanhoitajat valitsee marraskuun valtuustossa puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen sekä vahvistaa valtuuston kokoonpanon tulevalle kolmivuotiskaudelle 2023–2025. Ehdokkaat esitellään syksyllä kotisivuillamme. Tämän lisäksi Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtajan rekrytointi alkaa elokuussa ja hallitus tekee päätöksen rekrytoinnista syksyn aikana.

Valtuuston puheenjohtaja Minna Peltomaa pohjusti valtuuston työn tärkeyttä ja yhteen hiileen puhaltamista avauspuheenvuorossaan:

— On mahtavaa tavata kasvokkain tällaisen vaikuttajaporukan kanssa tällaisella hetkellä. Keskinäiselle vuoropuhelulle ja kohtaamiselle on ollut valtava tilaus, Peltomaa kiteytti.

Valtuuston puheenvuoroissa päivän mittaan korostui huoli sairaanhoitajien ahdingosta. Tilanteen pikaisen ratkaisemisen tärkeyttä korostettiin monissa puheenvuoroissa. Kesäkuussa julkaistavien Suomen Sairaanhoitajien hallitusohjelmatavoitteiden todettiin edistävän juuri oikeita asioita ja olevan vahvasti ratkaisukeskeisiä.

Valtuuston kokouksen ilmapiiri oli käsinkosketeltavan tiivis ja hyvä.

  • Minut tekee erityisen iloiseksi se, että lähdemme pilotoimaan uudenlaista jäsenkeskeistä toimintaa. Uudenlainen toiminta tuo meidät lähemmäs nykyisiä ja tulevia jäseniämme, se vie meidät työpaikkojen arkeen, tiivisti valtuuston varapuheenjohtaja Ulla Palomäki kokouksen tunnelmia.

Suomen Sairaanhoitajien uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin Katriina Laaksonen, Helena Leino-Kilpi, Merja Miettinen, Kaija Saranto ja Kaarina Torppa.

Kunniajäseniksi voidaan vuosittain kutsua alueyhdistysten ehdotusten perusteella henkilöitä, jotka ovat ansiokkaasti työskennelleet Suomen Sairaanhoitajien tavoitteiden toteuttamiseksi. Valitut viisi kunniajäsentä ovat olleet vuosikymmenten ajan mukana yhdistystoiminnassa sekä tehneet merkittävää työtä hoitotyön kehittämiseksi. He ovat kukin sarallaan vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen sairaanhoitajakoulutuksen, hoitotieteen koulutuksen ja hoitotyön sekä sairaanhoitajien aseman edistämiseen.  

Läksiäissanoiksi Suomen Sairaanhoitajien puheenjohtaja Nina Hahtela esitti toivomuksen:

  • Tavataan syysvaltuustossa 26.–27.11., mutta ennen sitä toivon, että me kaikki tapaamme Sairaanhoitajapäivillä 15.–16.9.! Tämän vaikuttajajoukon tulee näyttää esimerkkiä oman alan päätapahtumaan osallistumisessa. Moni teistä on avainroolissa myös siinä, että juuri te pysytte edistämään ja mahdollistamaan sairaanhoitajien osallistumisen. Te olette vaikuttajia tässäkin asiassa. Toivon, että vaikutatte ja mahdollistatte. Sairaanhoitajat ovat ansainneet osallistumisen Sairaanhoitajapäiville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *