Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Viihdettä omalle kotisohvalle

uutinen

Muonio, New Jersey, Kerava, Espanjan aurinkorannikko… Kun Sairaanhoitajaliiton ensimmäistä kertaa järjestämän virtuaalisen VIP-illan linjat 6.11. aukesivat, chatti alkoi laulaa saman tien. Sairaanhoitajat ympäri Suomen ja myös maailmalta lähettivät terveisiä, ylistivät kollegiaalista yhdessäoloa ja toivottelivat hauskaa iltaa ja tsemppejä työhön. Tapahtumaan osallistui tuhansia sairaanhoitajia.

Yhteisöllisyyden tunne oli alusta lähtien käsin kosketeltava, kertoo yksi osallistujista

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela tiivisti tunnelmat avauspuheessaan: rankan alkuvuoden jälkeen monia keinoja jaksamisen parantamiseksi on jo käytetty: koronakyselyihin on vastattu, vastaukset on nostettu julkisuuteen ja niiden avulla on vaikutettu päättäjiin, on myös jaettu rahallisia koronatunnustuksia. Hahtela toivoi Vip-illan antavan sairaanhoitajille virkistystä ja voimaantumista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli lähettänyt tapahtumaan videotervehdyksen Mäntyniemestä. Puheensa alussa Niinistö sanoi Maailman terveysjärjestö WHO:n juhlavuoden korostavan sairaanhoitajien työn merkitystä ja osoittavan maailmanlaajuista arvostusta ammattikunnalle. Hän arvioi sairaanhoitajien lisänneen suomalaisten luottamusta siihen, että koronasta selvitään.

  • Te sairaanhoitajat olette osoittaneet ammattitaitoa ja omistautumista uuden edessä. Roolinne koronaepidemian hoidossa ja ihmisten pelastamisessa on ollut ja tulee olemaan keskeinen. Työnne on vaativaa. Huoli omasta ja läheisten turvallisuudesta on vielä lisännyt vaativuutta entisestään. Olette näissäkin olosuhteissa työskennelleet sitoutuneesti ja periksi antamatta. Toimintanne on lisännyt meidän suomalaisten luottamusta. Luottamusta siihen, että me selviämme tästä, Niinistö sanoi.

Presidentin puheen jälkeen moni kommentoi chatissä liikuttuneensa.

Rap-artisti Redrama esitti VIP-illassa muun muassa sairaanhoitajille tekemänsä biisin Hero ja kertoi, miten biisi sai alkunsa ratikassa kirjoitetusta yhdestä riimistä ja tarpeesta kiittää ja huomioida sairaanhoitajakuntaa.

Mentalisti Jose Ahonen ällistytti tehden taikuuksia niin studiossa kuin etäavustajiensa avustuksella. Motivaatiopuhuja Johannes ”Hatsolo” Hattunen kertoi koskettavan tarinan sinnikkyydestä ja esitti upean soolotanssin.

Illan juonsivat konkari, ammattijuontaja Jaakko Saariluoma yhdessä sairaanhoitaja Mia Apajalahden kanssa. Apajalahti haki monien muiden sairaanhoitajien tavoin vapaaehtoiseksi juontajapariksi Saariluomalle ja tuli valituksi kymmenien ehdokkaiden joukosta.

Sairaanhoitajaliittoon tuli pitkin syksyä toivomuksia viihteellistä, virkistävästä ja yhdessäolon mahdollistavasta tapahtumasta loppuvuodelle 2020. VIP-illan jälkeen osallistujat kiittelivät erityisesti sitä, että kerrankin oli mahdollisuus osallistua tilaisuuteen mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Suurin osa palautteen antajista toivoi vastaavia jäsentapahtumia myös jatkossa.

Palautekysely antoi meille hyvät eväät seuraavan virtuaalitapahtuman suunnitteluun. Esiintyjä- ja ohjelmatoiveita tuleviin tapahtumiin saimme runsaasti.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Jos et päässyt paikalle, voit katsoa tallenteen Sairaanhoitajaliiton YouTube-kanavalta. Katso tallenne täältä.

Lue myös uutinen Ihmisen parhaaksi -palkinto nuorisopsykiatrian kehitystyölle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *