Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Yhä vahvemmin vaikuttava sairaanhoitajien yhteisö

uutinen

Suomen Sairaanhoitajien valtuuston kokouksessa 25.11.2023 päätettiin strategisista painopisteistä vuosille 2024–2025. Tulevana kaksivuotiskautena tekemisessä keskitytään jäsenten ja koko ammattikunnan yhteisöllisyyden kokemuksen vahvistamiseen, jäsenten tukemiseen ammattitaidon kehittämisessä sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sairaanhoitajien asioissa.

Suomen Sairaanhoitajien valtuusto kokoontui Helsingissä 25.11.2023.
 • Pidän yhteisöllisyyden kokemuksen vahvistamista tärkeänä, jotta jäsenet tuntevat kuuluvansa Suomen Sairaanhoitajiin, sanoi valtuuston puheenjohtaja Minna Peltomaa.

Alkuvuodesta 2024 annetaan vaikuttamisen paikka jäsenistölle. Jäsenkyselyssä kuullaan sairaanhoitajien ajatuksia ja toivomuksia toiminnasta.

 • Jäsenkyselyssämme kysymme muun muassa, mikä parhaiten pitää jäsenenä ja hyödynnämme tuloksia seuraavien vuosien aikana, Peltomaa kertoo.

Katsaus kuluvaan vuoteen

Toiminnanjohtajan sijainen Terhi Reunama nosti kokouksen avauspuheenvuorossaan kuluneen vuoden huippukohtia.  Kansainvälisen sairaanhoitajaliiton Montrealin maailmankongressissa kesä-heinäkuussa julkistettiin näyttävästi seuraavan kongressin pitopaikka Helsinki.  Suomen Sairaanhoitajat järjestää kongressin yhdessä ICN:n  (International Council of Nurses) kanssa. Montrealissa markkinoitiin monin tavoin Helsingin kongressia ja toivotettiin maailman sairaanhoitajat tervetulleiksi Suomeen.

 • Ensimmäistä kertaa mahdollistimme kahdelle sairaanhoitajaopiskelijallemme kongressiin ja opiskelijatapahtuma Student Assemblyyn osallistumisen. Opiskelijat valittiin haun perusteella, Reunama sanoi.

Sairaanhoitajapäivien asema hoitotyön ykköstapahtumana vahvistui edelleen.

 • Osa Sairaanhoitajapäivien luennoista oli niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät valitettavasti mahtuneet mukaan. Se on todella harmillista ja huomioimme tämän kävijöiden palautteen huolellisesti vuoden 2024 Sairaanhoitajapäivien valmistelussa, Reunama lupasi.

Ensi vuoden Sairaanhoitajapäivät pidetään 2.-3.10.2024. Suunnittelu on käynnissä ja jäseniltä on jo kysytty ehdotuksia sisällöistä ja puhujista.

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan

Suomen Sairaanhoitajat ry:n jäsenmaksut vuonna 2024:

 • sairaanhoitajajäsen 50 €
 • opiskelijajäsen 15 €
 • eläkeläisjäsen 35 €

Alennettu jäsenmaksu 35 € seuraaville ryhmille:

 • työttömät (vuosi kerrallaan kalenterivuoden loppuun)
 • kuntoutustuella olevat
 • perhevapaalla olevat.

Valtuustossa näyttäytyi vahvana halu pitää jäsenmaksut ennallaan.

 • Tällaisena aikana sairaanhoitajat kaipaavat tukea ammatillisuuden kehittämiseen ja myös omaan hyvinvointiinsa. Haluamme, että mahdollisimman monella on mahdollisuus tulla jäseneksemme ja pysyä jäsenenä, Terhi Reunama sanoo.

Arja Holopainen kunniajäseneksi

Kunniajäseneksi kutsuttiin Hoitotyön Tutkimussäätiön tutkimusjohtaja Arja Holopainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitajien esityksen mukaisesti. Holopainen on toiminut 15 vuotta Hoitotyön tutkimussäätiön tutkimusjohtajana. Hän on toiminnallaan edistänyt kansallista ja kansainvälistä hoitotyötä kansalaisten parhaaksi. Holopainen on toiminut tiiviissä yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajien kanssa pitkän uransa aikana. Hän on tehnyt myös merkittävän uran yliopettajana Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Arja Holopainen on ollut yli 43 vuotta jäsenenä Suomen Sairaanhoitajissa.

Kohti 100 v juhlavuotta

Suomen Sairaanhoitajat täyttää 100 vuotta 2025. Juhlavuoden tapahtumia aletaan suunnitella laajennetuiksi tiimeiksi kutsutuissa työryhmissä, joihin voivat osallistua aktiivitoimijamme ja jäsenemme. ICN: n ja Suomen Sairaanhoitajien yhdessä Helsingissä järjestämä hoitotyön maailmankongressi on yksi juhlavuoden päätapahtumista.

Seniorisairaanhoitajapäivät pidetään Kuopiossa 12.–13.9.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *