Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Erityispätevyyden saaneet sairaanhoitajat edustavat hoitotyön ehdotonta kärkeä omilla erikoisaloillaan

uutinen

Neljälle sairaanhoitajalle on heidän hakemuksensa perusteella myönnetty tänä vuonna Suomen Sairaanhoitajien erityispätevyysnimike 2023:

Minna Hellgren, Lohja, Kliininen hoitotyö: pitkäaikaiset terveysmuutokset, haavanhoitotyö (nimike myönnettiin ensimmäistä kertaa)
Miia Merikallio, Espoo, Kliininen hoitotyö: pitkäaikaiset terveysmuutokset, syöpäpotilaan hoitotyö (nimike myönnettiin ensimmäistä kertaa).
Helena Mäkinen, Helsinki, Kliininen hoitotyö: pitkäaikaiset terveysmuutokset, HIV-hoitotyö (nimikkeen uusinta)
Anja Nylund, Kuopio, Kliininen hoitotyö: äkilliset terveysmuutokset, lastensairaanhoito (nimike myönnettiin ensimmäistä kertaa).

Sairaanhoitajan erityispätevyysnimike on julkinen lisäansio ja tunnustus, joka tekee näkyväksi sairaanhoitajan erityisen osaamisen ja asiantuntijuuden. Hakijan tulee hakemuksessaan osoittaa riittävästi näyttöjä perustutkinnon jälkeen hankitusta koulutuksesta, työkokemuksesta ja muusta toiminnasta, joita ovat opetus-, ohjaus-, kehittämis- ja julkaisutoiminta. Nimike on voimassa aina viisi vuotta kerrallaan, minkä jälkeen sen voi uusia.

  • Erityispätevyysnimikkeen saaneet sairaanhoitajat ovat tiukan arviointiseulan läpäisseitä vahvoja osaajia. Hakemuksista välittyy niin tieto, taito kuin innostus oman erikoisalansa ja oman osaamisensa jatkuvaan kehittämiseen. Näistä kollegoista työnantaja ja koko työyhteisö voivat todellakin olla ylpeitä, sanoo Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anna Suutarla.

Suomen Sairaanhoitajien hallitus päätti erityispätevyysnimikkeen arviointineuvoston esityksen pohjalta nimikkeen saajista kokouksessaan 24.11.2023.

Lämpimät onnittelut kaikille nimikkeen saaneille!

Lue lisää: Sairaanhoitajan erityispätevyysnimike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *