Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Hae johtamisen erityispätevyyttä!

uutinen

Erityispätevyys tunnistaa ja tunnustaa sairaanhoitajan erityisosaamisen.

Johtamisen erityispätevyyden saaminen edellyttää hakijalta vahvaa johtamiseen liittyvää osaamista ja sen teoreettista hallintaa sekä näyttöä asiakaslähtöisen toiminnan johtamisesta,  vaikuttamisesta verkostoyhteistyössä ja toiminnan jatkuvasta uudistamisesta ja kehittämisestä.

Voit hyödyntää tunnustusta urakehityksesi suunnittelussa, työtehtäviesi vaativuuden osoittamisessa ja positiivisen palkkakehityksen perusteena.

Johtamisen erityispätevyyden haku toteutetaan yhteistyössä Tehyn ja sen muiden yhteistyöjäsenjärjestöjen kanssa.

Ensimmäiset johtamisen erityispätevyydet myönnettiin vuonna 2015. Viimeksi nimike myönnettiin neljälle hoitotyön johtajalle.

Laita hakemuksesi tulemaan, jos tunnistat itsesi kriteerien mukaiseksi johtajuuden erityisosaajaksi! Voit vinkata asiasta myös tuntemallesi hyvälle esimiehelle.

Hakuohjeet

Hakemuksen teet Tehyn sivuilla. Ensimmäisessä vaiheessa täytät hakulomakkeen ja lähetät sen 17.5.-30.9.2018 välisenä aikana. Hakemukset käsitellään sen jälkeen.

Erillinen portfoliolomake lähetetään hakuajan jälkeen sähköpostitse niille hakijoille, jotka täyttävät johtamisen erityispätevyysjärjestelmän koulutus- ja työkokemuskriteerit. Portfoliolomakkeella hakija  kuvaa ja arvioi omaa johtamisosaamistaan ohjeistuksen mukaisesti, määräaikaan mennessä.

Johtamisen erityispätevyyden kriteerit löydät hakuoppaasta. Hakuprosessissa sinun tulee osoittaa, että sinulla täyttyvät kaikki seuraavat kriteerit:

 • Täydennyskoulutus
  Sinulla tulee olla vähintään 40 opintopisteen verran perustutkinnon jälkeistä täydennyskoulutusta. Näistä vähintään 30 opintopistettä tulee olla johtamisen alueelta.
 • Työkokemus
  Sinulla tulee olla vähintään viiden vuoden työkokemus, josta vähintään kolme vuotta tulee olla esimiestehtävistä viimeisen viiden vuoden ajalta.
 • Johtamisosaaminen
  a) Työnkuvaus, jonka esimiehesi on hyväksynyt ja allekirjoittanut. Siinä tulee olla arviointi työelämän valmiuksistasi, johtamis- tai esimiesosaamisestasi, työpanoksestasi ko. tehtävissä sekä kuvaus siitä kuinka olet kehittänyt palvelujärjestelmää.
  b) Työnäyte, jolla osoitat, että sinulla on osaamista kaikilla alla mainituilla neljällä johtamisen osa-alueella. Voit todistaa ja perustella osaamistasi eri tavoin. Kuvaat toimintasi ja vastuualueesi nykytilaa sekä sen tavoitteita tulevaisuudessa eli laadit tavoitetilakuvauksen neljällä johtamisen osa-alueella:
  1.Asiantuntijuus osana johtamista
  2.Uudistuminen
  3.Asiakaslähtöinen toiminta
  4.Vaikuttaminen ja yhteistyöverkostot

Näiden neljän johtamisen osa-alueen osalta löydät alaotsikoita ja vinkkejä eri näkökulmiin hakuoppaan sivuilta 12-13. Kultakin osa-alueelta tulee hakemukseen sisällyttää kuvaus nykytilasta ja tulevaisuuden tavoitteista.

Oleellista on se, että osaat osoittaa olemassa olevan osaamisesi riittävän selkeästi ja vakuuttavasti. Nyt ei kannata kainostella! Aloita hakemuksen valmistelu hyvissä ajoin ja kokoa yhteen kaikki tarvittavat asiakirjat, joilla osoitat ansiosi johtajana – tarvitset niitä portfoliolomakkeen oheen hakuprosessin kakkosvaiheessa, jos johtamisen erityispätevyysjärjestelmän koulutus- ja työkokemuskriteerit täyttyvät kohdallasi hakuprosessin ensimmäisellä kierroksella.

Johtamisen erityispätevyys on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen se voidaan päivittää. Nimikkeen saaneet voivat tilata itselleen erityispätevyysmerkin.

Katso tarkemmat hakuohjeet Tehyn sivuilta. Sitä kautta teet myös hakemuksesi. Mahdollisia kysymyksiä voit lähettää: jerp@tehy.fi

Kalevala Koru on suunnitellut Sairaanhoitajaliiton erityispätevyysnimikkeen saaneita varten oman hopeisen erityispätevyysmerkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *