Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Nousevat Tähdet 2018

uutinen

Nousevat Tähdet-palkinto jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Vuoden 2018 Nousevat Tähdet ovat: Riina Koljonen, Henna-Kaisa Kuusisto, Taru Rautiainen ja Sanna Viherlehto.

Nousevat Tähdet 2018:Sanna Viherlehto, Riina Koljonen, Henna-Kaisa Kuusisto ja Taru Rautiainen.

Tunnustuksen myöntää Sairaanhoitajaliiton hallitus. Tavoitteena on palkita ja siten tehdä näkyväksi vasta uransa alussa olevia sairaanhoitajia, joilla on myönteinen ja kehittävä asenne hoitotyöhön ja osaamisen edistämiseen.

Ehdotuksia tunnustuspalkinnon saajiksi saapui useita. Hoitotyön ja potilaiden kannalta on hienoa, että meillä on Suomessa upeita nuoria ja ammatistaan innostuneita sairaanhoitajia. Sairaanhoitajaliiton hallitus päätti uusista palkittavista lokakuun kokouksessaan.  Uudet Nousevat Tähdet saapuivat Sairaanhoitajaliiton toimistolle tänään 3.12.2018 ja he saivat virallisen tunnustuksen liiton puheenjohtajalta Nina Hahtelalta.  Lämpimät onnittelut palkituille ja kaikille ehdotetuille sekä ehdottajille!

Lisätietoja palkinnosta ja kriteereistä löytyy täältä.

Nousevat Tähdet 2018:

Riina Koljonen työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa Lasten tautien poliklinikalla. Riina on halunnut kehittää omaa ammatillista kasvuaan työskentelemällä lasten ja nuorten osaamiskeskuksen eri yksiköissä. Riina on saanut erittäin hyvää palautetta työskentelystään ja työyhteisötaidoistaan kaikista yksiköistä.

Hän on moniammatillisessa työyhteisössä toiset huomioon ottava. Hän uskaltaa tuoda asioita esille työkavereita kuunnellen. Hän on reipas, oma-aloitteinen ja hyväntuulinen sairaanhoitaja. Positiivisella olemuksellaan hän luo työyhteisöön positiivista ilmapiiriä. Hän on joustava, neuvotteleva ja yhteistyökykyinen.

Riina perehtyy työhönsä systemaattisesti ja tavoitteellisesti olleessaan vielä ammattiuransa alkuvaiheessa. Tavoitteellisuus näkyy hänen päivittäisessä työskentelyssään kasvavana ja kehittyvänä osaamisena. Lisäkoulutuksillaan hän on tukenut omaa ammatillista kehittymistään ja kasvuaan. Työyhteisössä hän tuo esille kehittämisideoita ja kehittää tavoitteellisesti ja vastuullisesti omia vastuualueitaan.

Riina kohtelee ja kuuntelee lapsia, nuoria ja perheitä erittäin empaattisella ja ystävällisellä työskentelyotteella. Hoidon suunnittelussa ja toteutuksessa hän huomioin laaja-alaisesti lapsen ja perheen yksilölliset tarpeet. Lasten sairaanhoidon periaatteet näkyvät hänen työskentelyssään.

Henna-Kaisa Kuusisto työskentelee ikäihmisten parissa Attendon Tapalankallion hoivakodissa Kankaanpäässä. Henna-Kaisan tehtävään kuuluu vastata toisen sairaanhoitajan kanssa 60 asukkaan hoivaan ja hoitoon liittyvistä asioita hyvin laaja-alaisesti. Hän on lunastanut osaamisellaan paikan työyhteisössä. Henna-Kaisa on kouluttanut itseään aktiivisesti, suorittamalla mm. vanhustyön erikoisammattitutkinnon, valmentavan gerontologian sairaanhoitajatutkinnon. Hän omaa muutosvalmiuden, jota nopeat työelämän ja ammatin muutokset vaativat. Oman työn ja sen toimintatapojen kehittäminen ja niiden tuominen työyhteisön hyödyksi ovat hänen vahvuuksiaan.

Henna-Kaisa on ammatillisesti ja ammattieettisesti hyvin ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä niin asukkaiden, omaisten ja hoitajien kanssa toimiessaan. Hän luo omalla käytöksellään ja työotteellaan ilmapiirin, johon muiden on helppo lähteä mukaan. Nuorena hoitajana hänellä on vankka tieto-taito ja hän haluaa kasvattaa ammatillista osaamistaan laajasti eri sairaanhoidon ja hoitotyön alueilta. Hän on kaikki huomioon ottava ja kannustava, huomioi myös muiden mielipiteet ja ehdotukset. Henna-Kaisa hoitaa suurella sydämellä ikäihmisiä ja on aidosti kiinnostunut heidän hyvinvoinnistaan sekä heidän oikeuksistaan. Henna-Kaisalla on työyksikössään vastuu saattohoitoon liittyvissä asioissa, koska on siihen opiskelunsa aikana perehtynyt laajemminkin.

Taru Rautiainen työskentelee Katriinan sairaalassa palliatiivisen ja saattohoidon erikoisyksikössä. Taru on osallistunut omalla ajallaan saattohoidon koulutuksiin ja hän saa usein hyvää palautetta potilailta. Hän kuuntelee, lohduttaa ja hymyilee potilaille. Potilaat sanovat, että Tarulla on hellät kädet. Taru on ilmoittautunut saattohoidon erikoisammattitutkintoon tähtäävään koulutukseen ja tekee osastolleen kehittämistehtävän aiheesta.

Taru on joustava ja kokonaisuuksia ymmärtävä työntekijä. Hän selvittää itsenäisesti asioita ja on kollegiaalinen. Hän ottaa vastuun tekemisistään ja hoitaa asiansa loppuun saakka. Taru on halukas ja motivoitunut kehittämään saattohoitoa omassa työyksikössään ihmislähtöisemmäksi. Hänellä on ajatus siitä, että elämän viimeisten päivien tulisi olla laadukkaita ja elämän arvoisia. Hän pyrkii helpottamaan potilaan oloa ja tuomaan iloa potilaan elämään hienotunteisesti. Hänellä on kuuntelemisen taito ja hän kunnioittaa muita.

Sanna Viherlehto työskentelee leikkaussalisairaanhoitajana Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Sanna on aktiivinen oppimaan uutta ja tarttuu reippaasti toimeen uusienkin haasteiden edessä. Hän kertoo mielipiteensä ja ideansa rohkeasti vahvassa työyhteisössä. Hän toimii kollegiaalisesti ja hänellä on hyvä työmotivaatio.

Sanna on osallistunut työpaikan järjestämiin koulutuksiin aktiivisesti ja esittänyt parannusehdotuksia toimintaan. Hän toimii myös It-tukena työyhteisön kehittämisessä. Hänellä on vahva aseptinen omatunto ja hän kohtaa potilaat yksilöinä. Hän saa potilaan kokemaan olonsa turvalliseksi. Sanna on lyhyestä työkokemuksestaan huolimatta kiinnostunut monipuolisesti eri erikoisalojen toiminnasta ja osoittanut pärjäävänsä monenlaisissa vaihtuvissa tilanteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!