Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajan päivää 2020 juhlittiin poikkeusolojen sallimissa rajoissa

uutinen

Sairaanhoitajan päivänä 12.5.2020 ei juurikaan voitu jalkautua kentälle koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia. Yksittäiset Sairaanhoitajaliiton alueyhdistykset veivät mahdollisuuksien mukaan kassikampanjatervehdyksiä työyksiköihin.

Puheenjohtaja Nina Hahtela lähetti hyvän sairaanhoitajan päivän videotervehdyksen.

Instagramin puolella oli haastekampanja: Tämän minä haluan sanoa sinulle suomalainen sairaanhoitaja. Näin sanoi esimerkiksi lääkäri Anni, joka tuli haastetuksi: ”Teette korvaamatonta työtä vuoden jokaisena päivänä. Kiitos kun olette mun tukena ja työkavereina. En tekis mitään ilman teitä! Pysykää vahvana ja huolehtikaa itsestänne, kyllä tää korona voitetaan”.

Radiossa kuultiin Sairaanhoitajaliiton keräämiä kansalaisten palautteita ja kiitoksia sairaanhoitajille. Tässä yksi esimerkki: ”Kiitos hoitajat kun autatte ja seisotte vierellä, kun me ollaan avuttomia ja rikki”.

Lehdistölle sairaanhoitajan päivää tehtiin tutuksi tiedotteellamme ”Mitä Florence Nightingale twiittaisi sairaanhoitajan päivänä 2020?” Florence Nightingale olisi täyttänyt tänä vuonna 200 vuotta. Tässä esimerkki yhdestä twiitistä:

Florence Nightingale @FN 9.4.2020 Millä kanavalla näytetään sairaanhoitajien haastatteluja? Vaikka kuinka kanavapujottelen, en löydä! Ministereiden ja tutkijoiden jorinakiintiöni on täynnä. Sairaanhoitaja olisi monessa asiassa paras asiantuntija kuultavaksi.

Lue koko tiedote

Sairaanhoitajan päivän viikolla lähestyimme myös kaikkia 200 kansanedustajaa sairaanhoitajien asioilla. Eduskuntaan toimitettiin Maailma ilman sairaanhoitajia -kassissa kaikki neljä julkaistua koronakyselytiedotetta, toukokuun Sairaanhoitaja-lehti sekä esite, jossa kerrottiin sairaanhoitajista ja Sairaanhoitajaliitosta. Kansanedustajat haastettiin some-kampanjaan kertomaan, mitä he ajattelivat kassin sisällöstä.  Tässä yhden kansanedustajan vastaus.

Puheenjohtaja Hahtela lähetti kansanedustajille etukäteistiedon kassikampanjasta. Viitisentoista kansanedustajaa vastasi ja kiitteli ajankohtaisesta lähetyksestä. Kampanja poiki myös muita yhteydenottoja.

Lisäksi julkaisimme ensimmäisen videon sarjassa, jossa viisi sairaanhoitajaa kertoo omin sanoin työstään ja ajatuksistaan. Katso video tästä.

Sairaanhoitajan päivänä 2021 toivottavasti pääsemme jalkautumaan sairaanhoitajaien keskuuteen työpaikoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *