Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sari Korhoselle kliinisen hoitotyön erityispätevyysnimike

uutinen

Savonlinnalainen Sari Korhonen sai Sairaanhoitajaliiton erityispätevyysnimikkeen ansioistaan haavanhoitotyössä. Hän toimii Itä-Savon sairaanhoitopiirin haavanhoidon erikoisasiantuntijana. Kliinisen potilastyön lisäksi hän muun muassa kouluttaa muuta henkilöstöä ja vastaa erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välisestä yhteistyöstä erikoisalallaan.

Sairaanhoitajaliitto on myöntänyt kliinisen hoitotyön erityispätevyyden osoittavaa nimikettä vuodesta 2008. Tavoitteena on tehdä näkyväksi sairaanhoitajien kliininen erityisosaaminen. Erityispätevyysjärjestelmällä Sairaanhoitajaliitto haluaa edistää sairaanhoitajien erityisen osaamisen tunnustamista työpaikoilla. Erityispätevyysnimikkeen on tähän mennessä saanut viitisenkymmentä sairaanhoitajaa.

  • On ensiarvoisen tärkeää, että erityispätevyysnimikkeen saaneet sairaanhoitajat sijoittuvat osaamistaan vastaaviin työtehtäviin ja saavat työn vaatimuksia vastaavaa palkkaa, sanoo Sairaanhoitajaliiton asiantuntija Anna Suutarla.

Sari Korhonen kertoo, että häntä on työssään ohjannut halu haastaa itseään ja paneutua erikoisalaansa, tarve saada mahdollisimman paljon tutkittua tietoa ja perusteluja tekemänsä työn tueksi, jotta potilaat saisivat kokonaisvaltaista ja parasta mahdollista hoitoa. Hän on vuodesta 2006 ollut myös auktorisoitu haavanhoitaja.

Korhonen kertoo seuraavankin työunelmansa: se on painehaavojen ennaltaehkäisyn huomioiminen yhä paremmin jokapäiväisessä hoitotyössä.

  • On tärkeää, että painehaavariskissä olevat potilaat tunnistetaan mahdollisimman pian. Tämä kuuluu meille kaikille hoitoyötä tekevälle hoidon jokaisessa vaiheessa ja siinä työssä meitä auttaa painehaavariskimittareiden käyttö, Korhonen sanoo.

Sairaanhoitajaliiton Anna Suutarla kuvaa erityispätevyysnimikkeen saamisen kriteereitä tiukoiksi. Nimikkeen saaneet ovat Suutarlan mukaan vahvojen ja motivoituneiden osaajien joukko. Nimikkeen saadakseen on hakemuksessa osoitettava riittävästi näyttöjä työkokemuksesta, täydennyskoulutuksesta sekä muusta osaamisesta, kuten opettamisesta, ohjaamisesta, kehittämisestä ja julkaisutoiminnasta. Nämä näytöt voivat olla hyvin erilaisia eri hakijoilla, sairaanhoitajatutkinnon lisäksi ei edellytetä jotain tiettyä tutkintoa tai koulutusta.

  • Näistä kovan tason ammattilaisista kannattaa työyhteisöissä pitää kiinni ja ottaa heidän osaamisensa täysimääräisesti käyttöön, sanoo Sairaanhoitajaliiton asiantuntija Anna Suutarla.

Sairaanhoitajaliiton hallitus teki tämän vuoden erityispätevyysnimikkeiden saajista päätöksen kokouksessaan 26.11.2021 erityispätevyysarviointineuvoston esityksen mukaisesti. Nimike tulee päivittää viiden vuoden välein.

Lue lisää erityispätevyysnimikkeestä ja tule mukaan hakijaksi vuonna 2022! https://sairaanhoitajat.fi/ammatti-ja-osaaminen/hae-erityispatevyytta-2/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *