”Olemme muodostaneet kouluterveydenhoitajien ja koululääkärin kanssa tiiviin ja toimivan työyhteisön, jossa jokaisen osaaminen ja ammattitaito hyödynnetään.”
Hakemuksen psykiatriset sairaanhoitajat toimivat Rovaniemen kouluterveydenhuollossa koulupsyykkareina. He tekevät yhteistyötä myös koulukuraattoreiden, psykologien, erikoissairaanhoidon, perheneuvolan, kouluikäisten keskittymistiimin ja perhetyön kanssa.
Hakemuksesta selviää, että peruskouluikäisten parissa tehtävä mielenterveystyö on Lapin hyvinvointialueella uutta ja koulupsyykkarit ovat olleet toimissaan vasta viime syksystä lähtien. Hakemuksesta välittyy paitsi vahva ja laaja-alainen työote, myös työyhteisön eri ammattiryhmien osaamisen suuri arvostaminen.
”Ammattitaitoomme luotetaan.”
Hakemuksessa kerrotaan, miten esihenkilöt kuuntelevat kehitysehdotuksia ja esimerkiksi oppilasmäärää on rajattu toiveiden mukaisesti.
Sairaanhoitajille työnkuva on epätyypillinen, mutta hakemuksen tekijöille hyvin mieluisa. Hakemuksessa arvotetaan korkealle sen tärkeyttä, että on saanut itse olla luomassa uudenlaista työnkuvaa.
Koulupsyykkarit kertovat hakemuksessa, että ovat päässeet ”täysipainoisesti osaksi kouluterveydenhuollon mahtavaa työporukkaa.”
- Uudenlainen työnkuva voi olla haastava mille tahansa työyhteisölle. Lapin kouluterveydenhuollosta välittyy valmius tehdä yhdessä työtä kaikkien osaamista arvostaen. Koulupsyykkarit vaikuttavat uineen sisään työyhteisöön kuin olisivat aina sinne kuuluneet. Se kertoo valtavan paljon niin työyhteisöstä kuin tulijoista, sanoo Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna.
”Me ollaan hyviä siksi, että täydennämme toisiamme ja jokainen meistä on pala isompaa koneistoa.”
”Saan koko ajan kehittää työtäni haluamaani suuntaan.”
- Yhteisöön kuulumisen merkitys sekä toisaalta se tunne, että yksittäiseen työntekijään ja ammatin edustajaan luotetaan, ja hänen työtään arvostetaan välittyy hakemuksesta vahvana. Nämä tuntuvat olevan ihanteellisessa tasapainossa Rovaniemen koulupsyykkareiden työyhteisössä, sanoo Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge.
Valitsijaraadin sydäntä lämmitti myös hakemuksesta välittynyt sairaanhoitajien ammattiylpeys ja positiivinen suhtautuminen jalkautuvaan mielenterveystyöhön.
”Työtä tehdään suurella sydämellä ja nuorten etu edellä.”
”Työni tulokset ovat parhaimmillaan todella näkyviä ja nuorten elämänlaatua parantavia.”
Onnittelemme Rovaniemen kouluterveydenhuoltoa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!
Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.
Vuoden työyhteisö -kilpailuun osallistui tasan sata työyhteisöä. Jaamme viisi 1000 euron Hyvä työyhteisö -erityismainintaa ja palkitsemme yhden Vuoden työyhteisön 5000 euron tunnustuksella. Uutisoimme kaikista tunnustuksen saaneista sairaanhoitajan päivän viikolla 6.-12.5.2024.
Jaamme näitä ja muita tunnustuksia, jotta sairaanhoitajan työn merkitys tulisi näkyväksi, ja jotta jäsenemme voisivat työssään entistä paremmin.