Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Kysely sote-alan ammattilaisten henkisen tuen tarpeesta ja saatavuudesta

uutinen

Suomen Sairaanhoitajat on mukana FinnEM ry:n ja Vaikuttavuusseuran koordinoimassa kyselytutkimuksessa, jossa selvitetään sote-alan ammattilaisten henkisen tuen tarvetta ja sen saatavuutta Suomessa. 

Kysely on tarkoitettu kaikille asiakas- tai potilastyössä toimiville sosiaali -ja terveysalan ammattilaisille sekä alan opiskelijoille, jotka toimivat jo kliinisessä työssä. Lähetämme kyselylinkin jäsenillemme sähköpostilla 14.8. Vastaa kyselyyn viimeistään 3.9.

Sote-alan henkisen tuen tarpeen lisääntymisestä kertoo mm. Työterveyslaitoksen ”Mitä Kuuluu?” työhyvinvointitutkimus, jossa todettiin sote -ja kunta-alalla henkisen tuen vaikutus mm. työssäjaksamiseen sekä alaltapaon ja sairauslomien ehkäisemiseen.  

”Työssämme voimme päivittäin kohdata traumaattisia potilastapauksia, mutta samaan aikaan taistella loppumattoman kiireen, ylisuurien odotuksien ja hallinnan puutteen kanssa. Sote-ammattilaisten henkistä jaksamista tukevat toimet vaihtelevat ympäri Suomen, tämän vuoksi haluamme selvittää mikä on henkisten tukitoimien tarve ja saavutettavuus kansallisella tasolla”, kertoo FinnEM ry:n puheenjohtaja ja akuuttilääketieteen el Eeva Tuunainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *