Suomen Sairaanhoitajien satavuotissynttäriviikolla 20.-26.1.2025 leivotaan ja tarjotaan uniikkia syntymäpäiväkakkua mahdollisimman monella sairaanhoitajien työpaikalla. Tanja Purmosen kakkuresepti julkistetaan alkuvuodesta. Tervetuloa mukaan leipomaan!
Näin Purmonen esittelee itsensä:
”Olen Tanja Purmonen 47-vuotias perioperatiivinen sairaanhoitaja (AMK) ja työskentelen Taysin Valkeakosken päiväkirurgian leikkausosastolla. Nyt jouluna tulee 23 vuotta täyteen työuraa ja olen työskennellyt tosiaan Valkeakoskella koko tämän ajan, lukuun ottamatta kahta äitiyslomaa.
Toki sulkuaikoina työskentelen myös muissa Taysin toimipisteiden leikkureissa. Teen anestesia- ja instrumenttipuolta, aikuisten ja lasten heräämötyötä ja työskentelen myös potilaiden kotiutuspuolella yksikössämme. Lisäksi teen leikkauspotilaiden pre-haastatteluja. Pidän siitä, että saan työskennellä monipuolisesti. Vuosien varrella meillä on tehty laajasti eri erikoisaloja, tällä hetkellä hoidamme päiväkirurgisia potilaita. Valkeakosken Päikissä on viisi leikkaussalia, kaksi heräämöä ja kotiutuspuoli, joten olemme sopivan pieni työyhteisö. Meillä on rento ja tiivis yhteishenki ja panostamme hyvin paljon työhyvinvointiin. Tunnemme toisemme hyvin. Kutsumme työyhteisöämme lintukodoksi.
Itseoppinut kotileipuri
Työkaverini saavat aika usein maistella tekemiäni leivonnaisia. Pitkään he kyselivätkin, milloin minut nähdään Koko Suomi leipoo-ohjelmassa. Vuonna 2022 sitten kävi niin, että pääsin mukaan.
Leipominen on minulle tärkeä harrastus ja olen itseoppinut kotileipuri. Toki alkuopit olen saanut äidiltäni sekä mummuiltani. Minulla on ihania muistoja lapsuuden leivontahetkiin liittyen. Leipoessa voi jättää kaiken arkistressin ja muut ajateltavat mielestä ja keskittyä käsillä tekemiseen. Eli se on todella taikinaterapiaa. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta. Minusta on ihana nähdä, kuinka läheiset nauttivat tekemistäni leivonnaisista.
Tykkään leipoa kaikkea perinteistä sekä kokeilla uusia juttuja. Koko ajan oppii lisää. Leipominen kaiken kaikkiaan on minulle hyvän mielen tekemistä. Suosittelen ihan kaikille!
Minut valittiin Suomen Sairaanhoitajien satavuotisjuhlakakun suunnittelijaksi alustavan kakkuideani perusteella. Koska olen itsekin sairaanhoitaja, kollegoiden kokonaisvaltainen hyvinvointi on erityisen lähellä sydäntäni ja kakkuhan on ideana mitä mainioin ilon tuoja kahvin kylkeen. Meillä suomalaisilla on tapana tarjota kakkukahvit aina kun on syytä juhlaan.
Suomen Sairaanhoitajien syntymäpäiväviikolla 20.-26.1.2025 on tarkoituksena, että mahdollisimman moni sairaanhoitaja voisi osallistua, ja pääsisi itse leipomaan kakkua omiin työyhteisöihinsä. Tähän tarkoitukseen sopisi mielestäni hyvin sellainen resepti, jonka voi tehdä myös laktoosittomana sekä gluteenittomana, jos haluaa. Reseptin pitää lisäksi olla helposti toteutettavissa eikä se saa vaatia liikaa tekijältään. Ajattelen myös, että raaka-aineiden tulee olla kohtuuhintaisia. Eihän meidän sairaanhoitajien palkatkaan mitään liian suuria ole.”