Sairaanhoitajapäivät kokoaa sairaanhoitajat verkostoitumaan ja kouluttautumaan Ammattitaidolla tulevaisuuteen -teeman äärelle. Monipuolinen luento-ohjelma tarjoaa terveydenhuollon suurimmalle ammattiryhmälle tilaisuuden päivittää ammattitaitonsa ja osaamisensa ajan tasalle ja virittäytyä tulevaan. Alan uutuuksia esittelevässä näyttelyssä on mukana lähes 130 näytteilleasettajaa, mukaan lukien lähes kaikki vuoden alussa toimintansa aloittaneet hyvinvointialueet. Sairaanhoitajapäivät järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 21.–22.9.
Tapahtuman luento-ohjelmassa on laaja kattaus ajankohtaista asiaa hoitotyön ammattilaisille. Alla muutamia poimintoja ohjelman puheenaiheista:
Mitä terveydenhuollon henkilökunnan tulee tietää järjestäytyneestä rikollisuudesta, on yksi Sairaanhoitajapäivien päivänpolttavista aiheista. Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren puhuu Suomen järjestäytyneen rikollisuuden tilannekuvasta, katujengeistä ja nuorison pahoinvoinnista.
Sairaanhoitajan työssä hyvien tunnetaitojen merkitys on ehkä suurempi kuin missään muussa ammatissa. Liian vähälle huomiolle jääneitä tunnetaitoja tarvitaan, jotta potilaskohtaamiset ylipäätään onnistuvat, ja jotta omassa työssä jaksaa. Väitöskirjatutkija, Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa kertoo, miten tunnetaitojaan voi kehittää.
Somelääkäri-Attena tunnettu Vuoden päihdelääkäri 2023 -tunnustuksella palkittu Atte Virolainen puhuu haastavaksi koetun asiakasryhmän, päihteidenkäyttäjien, kohtaamisesta terveydenhuollossa. Luennolla kuullaan, mitkä vuorovaikutusmallit toimivat ja mitkä eivät. Viisaan ja humaanin Virolaisen oppeja voi ammentaa mille tahansa elämän- ja terveydenhuollon alalle.
Sairaanhoitajapäivien avajaisissa jaetaan julkistetaan Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen 2023 saaja.
Laajassa näyttelyssä mukana 20 hyvinvointialuetta
Vuoden alussa aloittaneiden hyvinvointialueiden toimintaan voi tutustua laajasti Sairaanhoitajapäivien näyttelyssä. 20 hyvinvointialueen lisäksi myös HUS on mukana tapahtumassa. Kaiken kaikkiaan mukana on 128 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea.
Näyttelyalueen Klinikka-lava tarjoaa maksutonta ohjelmaa kävijöille. Ohjelma-aiheita ovat muun muassa hyvinvointialueiden mobiiliratkaisut, erikoissairaanhoidon urakehitysmahdollisuudet ja vertaistuki asiakkaiden omahoidon tukena. Diakonissalaitoksen psykotraumatologian keskuksen projektipäällikkö Lotta Carlsson pitää puheenvuoron kidutetuista sairaanhoitajan vastaanotolla. Puheenvuoron taustalla on Istanbulin protokolla, joka on käsikirja kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tehokkaasta tutkimisesta ja dokumentoinnista. Carlssonin pitää puheenvuoronsa näyttelyn Klinikka-lavalla perjantaina 22.9. klo 9.
Tutustu klinikkalavan ohjelmaan ja näytteilleasettajaluetteloon
Tutustu monipuoliseen ohjelmaan kokonaisuudessaan ja hanki lippu