Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Espoon sairaalan palliatiivisen- ja saattohoidon osasto Villa Glims sai Hyvä työyhteisö -erityismaininnan

uutinen

”Antaisin jokaisen työntekijämme hoitaa sekä itseäni että läheisiäni elämän viimeisinä hetkinä.”  

”Tässä kuva neljän hengen iltavuorokokoonpanostamme.” Kuvassa vasemmalta: Eve Krolova, Anna-Maija Myllynen, Jenni Arteli ja Inka Kekäle.

Sairaanhoitajan päivän viikko alkaa erityismainnoilla ja huipentuu 12.5. Vuoden työyhteisön julkistukseen.  Tänä vuonna nostamme valokiilaan niitä sairaanhoitajien työyhteisöjä, joissa voidaan hyvin. Viides erityismaininnan saanut työyksikkö on Espoon sairaalan palliatiivisen- ja saattohoidon osasto Villa Glims.

15-paikkaisella palliatiivisen ja saattohoidon erityistason osastolla työskentelee monipuolisista taustoista tulevia työntekijöitä. Osalla on pitkällinen kokemus saattohoidosta, osalla on kokemusta esimerkiksi akuuttipuolelta. Kaikkien osaamista arvostetaan. Se näkyy muun muassa kokemuksena siitä, että keneltä tahansa voi kysyä mitä tahansa.

Työparityöskentely ja omat nimetyt potilaat ovat osa työskentelymallia Villa Glimsissä.

Työssä saa paljon itsenäistä vastuuta, mikä kertoo suuresta luottamuksesta kunkin osaamista kohtaan. Vastavuoroisesti hakemuksessa kuvataan runsaasti niitä tilanteita, joissa asetutaan vahvasti kollegan rinnalle esimerkiksi oirekriisitilanteissa, että potilaan ei koskaan tarvitse olla näissä tilanteissa yksin.

Työyhteisössä kohdataan aidosti potilaat ja omaiset. Jokaiseen kollegaan voi luottaa. Jokainen tekee työtä ammattitaitoisesti suurella sydämellä. Työyhteisössä tiedostetaan, että töitä ei saa viedä kotiin, jotta jaksaa työskennellä palliatiivisessa- ja saattohoitotyössä.

”Meillä saa jokainen olla omanlaisensa.”

Villa Glimsistä on muodostunut työyhteisö, jossa on hakemuksen mukaan äärettömän kiva ja turvallinen olla.

”Minulla ei ole täältä tarve lähteä täältä mihinkään” kuvaa yksi työyhteisön jäsenistä.

Tämä lausahdus teki valitsijaraatiin vaikutuksen. Villa Glimsin hakemuksessa nousee hienolla tavalla esiin se, miten tällä työyhteisöllä on kyky ottaa vastaan hiljattain valmistunut sairaanhoitaja, joka elää vaativaa ja hyvin erityistä tilannetta omassa henkilökohtaisessa elämässään.

  • Työyhteisöiltä vaaditaan nykyisessä tilanteessa juuri tällaista ajattelua, että ei nähdä esteitä vaan mahdollisuuksia. Valtavan paljon Villa Glimsin hengestä kertoo se, miten yksittäinen työntekijä kokee itseään arvostettavan kollegoidensa ja esihenkilöidensä taholta, sanoo Suomen Sairaanhoitajien toiminnanjohtaja Anne Pauna

Alussa mainittu lausahdus, että työntekijä antaisi jokaisen kollegansa hoitaa itseään tai läheistään elämän viimeisinä hetkinä, kuvaa valitsijaraadin mielestä hyvin sitä, että niin luotto työkaveriin kuin kollegan arvostus on Villa Glimissä huipussaan.

Onnittelemme Espoon sairaalan Villa Glimsin palliatiivisen- ja saattohoidon osastoa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Jaamme Vuoden työyhteisö -tunnustuksia ja Hyvä työyhteisö -erityismainintoja, jotta sairaanhoitajat voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvää