Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Jorvin anestesia- ja leikkausosasto L/päiväkirurgia sai Hyvä työyhteisö -erityismaininnan

uutinen

”Erityisen hyviä olemme ottamaan uudet ihmiset osaksi porukkaa.”

Onnittelut Jorvin Anestesia- ja leikkausosasto L:n henkilökunnalle!

Sairaanhoitajan päivän viikko alkaa erityismainnoilla ja huipentuu 12.5. Vuoden työyhteisön julkistukseen.  Tänä vuonna nostamme valokiilaan niitä sairaanhoitajien työyhteisöjä, joissa voidaan hyvin. Neljäs erityismaininnan saanut työyksikkö on Jorvin Anestesia- ja leikkausosasto L/päiväkirurgia.

Jorvin päikissä ollaan hakemuksen mukaan helposti innostuvaa sorttia. Suomen Sairaanhoitajien tunnustuspalkintoakin lähdettiin hakemaan yhdessä tuumin. Työyhteisössä iloittiin siitä, miten hienolla tavalla kollegat kuvasivat työyhteisön merkitystä.

”Meillä jokainen saa hoitaa työtään omalla persoonallisella tavallaan”

”Innostus työasioiden ulkopuolisiin aktiviteetteihin kantaa meitä töissäkin.”

Hakemuksessa kerrotaan hienosti tiimityön tärkeydestä leikkaussalityössä. Jokainen joutuu tiimityötä jatkuvasti harjoittelemaan ja toteuttamaan. Osaston henki mahdollistaa hakemuksen mukaan tiimityön turvallisen harjoittelun ja toteutuksen. Tiimityön hedelmien kuvataan näkyvän niin kiperissä leikkaussalitilanteissa kuin muussa yhteistyössä.

Työyhteisön ilmapiiri on hyväksyvä ja salliva, jokainen saa olla omanlaisensa ja tulee hyväksytyksi porukkaan, ”vaikkei kaikkiin hupsuksiin haluaisikaan osallistua.”Hakemuksessa korostetaan, että introvertti saa myös olla, eikä kaikkien oleteta liittyvän vapaa-ajan tekemisiin tai watsup-ryhmiin.

”Kiitos kaikille hyvästä hoidosta! Ihana ilmapiiri välittyi kaikista.”

Tällaista palautetta Jorvin päikissä (päiväkirurgia) saadaan potilailta toistuvasti. Potilaspalautteiden suositteluindeksi on kuukausi toisensa jälkeen yli 90. Potilaat kokevat palautteen mukaan olevansa turvallisissa ja osaavissa käsissä. Hyvää potilaspalautetta on tullut myös siitä, että henkilökunta puhuu kunnioittavaan ja kauniiseen sävyyn sekä toisilleen että potilaille.

Työyhteisössä arvostetaan sitä, että esihenkilöt huomioivat jokaisen elämäntilanteita hyvin ja yksilöllisesti.

Opiskelijoilta olemme saaneet arvokasta palautetta ja kehuja siitä, että meillä opiskelijaa kohdellaan tulevana kollegana.”

Valitsijaraatia ilahdutti Jorvin päikin hakemuksessa erityisesti se, että työyhteisössä ollaan hyviä ottamaan uudet ihmiset osaksi porukkaa.

  • Tämä kertoo työyksikön ilmapiiristä ehkä vielä enemmän kuin se, että vakioporukan keskinäinen yhteishenki on hyvä. Se, että osastolle tullaan mielellään niin potilaana, keikkalaisena, sijaisena, vastavalmistuneena kuin opiskelijana kuvaa hoitotyön työyksikön suurta vetovoimaa, sanoo valitsijaraadissa toiminut Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge.

Miksi te olette niin hyviä?

Hakemuksen kysymykseen jorvilaiset vastasivat kolmea asiaa korostaen: tiimityöhön satsataan ja siinä on tultu hyviksi; työyhteisöllä on sama selkeä päämäärä: tarjota potilaille laadukasta, tehokasta ja yksilöllistä hoitoa; kunnioittavaa ja kannustavaa ilmapiiriä pidetään tietoisesti yllä kehumalla ja kiittämällä.

”Saamme tehdä merkityksellistä työtä.”

Onnittelemme Jorvin Anestesia- ja leikkausosasto L/päiväkirurgiaa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Jaamme Vuoden työyhteisö -tunnustuksia ja Hyvä työyhteisö -erityismainintoja, jotta sairaanhoitajat voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvää