Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Hyvä työyhteisö -erityismaininta Pirkanmaan hyvinvointialueen Sastamalan kampussairaala osasto 1:lle

uutinen

”Korkea työmoraali syntyy keskinäisestä luottamuksesta ja siitä, että kaikilla on arvostettu olo.”

Kuvassa ylhäältä vasemmalta oikealle riveittäin: osastohoidon ylilääkäri Antti Wallgren, sairaanhoitaja Päivi Suuronen, osastonhoitaja Ari Andersson, sairaanhoitaja Jelena Nasimova, kotiutusta koordinoiva hoitaja Salla Hynnä, sairaanhoitaja Arttu Railo, lähihoitaja Elisa Kenttä, lähihoitaja Maija Saren, sairaanhoitaja Tiina Myllykoski, fysioterapeutti Eeva Savolainen, sairaanhoitaja Saara Mäkinen.

Sairaanhoitajan päivän viikolla 2023 nostamme valokiilaan niitä sairaanhoitajien työyhteisöjä, joissa voidaan hyvin. Avasimme Vuoden työyhteisö -kilpailumme haun helmikuussa. Määräaikaan mennessä saimme yli sata loistavaa ehdotusta Vuoden työyhteisöksi. Voittaja julkistetaan perjantaina 12.5.

8.5. alkaen julkistamme Hyvä työyhteisö -erityismaininnan saaneet työyhteisöt. Kolmas niistä on Pirkanmaan hyvinvointialueen Sastamalan kampussairaala osasto 1:n henkilökunta.  

Hyvä yhteishenki näkyy Sastamalan kampussairaalan osastolla 1 muun muassa seuraaville tavoilla: poissaoloja ja sairauslomia on vain vähän, hoitajien pysyvyys on suurta, sijaisia saadaan helposti, todella moni opiskelija jää suoraan harjoittelusta töihin osastolle.

Sastamalan kampussairaalan osasto 1:n hakemuksessa kiinnitti huomiota positiivisten asioiden nostaminen ja asioiden tekemisen helppous.

”Pystyy helposti pääsemään työkiertoon tai tutustumaan toiselle osastolle, se mahdollistetaan helposti.”

”Apukelloon vastataan aina ja usein useampi kuin yksi henkilö ilmestyy ovelle kysymään, miten voin auttaa.”

Hakemuksessa nousi esiin myös sellaisia asioita, joita ei muiden hakemuksissa ollut juurikaan mainittu, mutta jotka ovat äärimmäisen tärkeitä hoitoyön arjen sujumisen kannalta. Esimerkiksi tiedonkulku ja informointi ovat työyhteisössä hyvällä mallilla ja koulutuksissa saadut opit jaetaan auliisti eteenpäin kollegoille.

”Kaikki voivat opettaa kaikkia, ei katso tutkintonimikettä, ollaan samalla viivalla uusien asioiden oppimisessa.”

Osasto 1:llä hoitajat voivat ehdottaa kehitystehtäviä osastotunnilla ja jos ne ovat hyvin perusteltuja, esihenkilö antaa kokeilla niitä käytännössä. Osaton arjessa tulee hakemuksen mukaan hyvin esille se, että esihenkilöt luottavat hoitajien tekemiseen täysin.

Valitsijaraatia ilahdutti erityisesti työyhteisön potilailta usein saama hyvä palaute.

  • Parhaimmillaan se on juuri näin, että hoitajien hyvä yhteishenki näkyy potilaille saakka iloisuutena ja turvallisuutena, sanoo Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija Anne Pienimaa.

Toinen perhe

On mukavaa lukea kampussairaalan osasto 1:n hakemuksesta, että töihin on aina kiva mennä ja että työkavereista on muodostunut kuin toinen perhe. Osastolla on muodostettu myös elinikäisiä ystävyyksiä.  

Työyhteisö kuvaa huumoriaan loistavaksi ja korostaa, että mukana ovat ihan kaikki ammattiryhmät eivät ainoastaan hoitajat.

Valitsijaraatia ilahdutti myös osaston korkea työmoraali, joka syntyy keskinäisestä luottamuksesta ja siitä, että kaikilla on arvostettu olo.

”Hommia ei jätetä kesken, työkaverit huomioidaan aina, puhalletaan yhteen hiileen.”

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Onnittelemme Etelä-Savon hyvinvointialueen yleislääketieteen Pieksämäen osastoa Hyvä työyhteisö -erityismaininnasta!

Jaamme Vuoden työyhteisö -tunnustuksia ja Hyvä työyhteisö -erityismainintoja, jotta sairaanhoitajat voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvää