Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

HUS psykiatrian päivystys sai Hyvä työyhteisö -erityismaininnan

uutinen

”Myötätunto, empatia ja huumori ovat ehdottomia vahvuuksiamme.”

Onnea erityismaininnasta HUS Psykiatrian päivystysosasto! Kuvassa vasemmalta: lh Leena Kalpa, sh Samuli Tervonen, lh Raine Siiriä, sh Sini Prusi, sh Elina Herranen, sh Ayan Roble, sh Oona Hyvönen, sh Terhi Kohva.

Sairaanhoitajan päivän viikko alkaa erityismainnoilla ja huipentuu perjantaina 12.5. Vuoden työyhteisön julkistukseen. Tänä vuonna nostamme valokiilaan niitä sairaanhoitajien työyhteisöjä, joissa voidaan hyvin. Ensimmäinen erityismaininnan saanut työyhteisö on HUS Psykiatrian päivystyksen työporukka.

Psykiatrinen päivystysympäristö on haasteellinen niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Koska päivystyksessä kohdataan hyvin monenlaisia potilaita, työntekijöiltä vaaditaan potilaskohtaista muuntautumiskykyä, nopeaa reagointia, priorisointia ja kokonaistilanteiden hallintaa. Henkisen ja fyysisen väkivallan uhka on päivittäistä. Nämä tekijät ja potilaskohtaamiset herättävät työntekijöissä hyvin erilaisia tunteita, joita pitää käsitellä ja jäsentää, jotta pitkäkestoinen työura päivystyksessä ylipäänsä olisi mahdollinen, kuvataan hakemuksessa. Psykiatrisessa päivystystyössä työkaveriin täytyy pystyä luottamaan sataprosenttisesti.

Ja siinä astuvat kuvaan HUS Psykiatrian päivystyksen vahvuudet.

”Työvuoron sisäisten tapahtumien aiheuttamien tunteiden ja kokemusten purkamisessa ja käsittelyssä työyhteisömme loistaa.”

Näin kuvataan hakemuksessa. Potilaiden lisäksi työyhteisössä tuetaan myös kollegoita ja toisten kuormitus huomioidaan. HUS Psykiatrian poliklinikan hakemuksessa korostetaan myös substanssin tuntevan esihenkilötyön merkitystä työyhteisön hyvinvoinnille sekä sitä, että jokaisella työyhteisön jäsenellä on oma vastuualueensa, joillakin useampikin. Niiden kautta omaan ja muidenkin työhön pystyy vaikuttamaan hyvinkin konkreettisesti.

”Esihenkilömme ovat ymmärtäneet nykyaikaiseen työhön liittyvät veto- ja pitovoimatekijät.”

Joustoa löytyy puolin ja toisin ja työyhteisön maine on hyvä. Hakemuksessa mainitaan, että opiskelijat antavat usein palautetta työyhteisön hyvästä hengestä. Työyhteisöllä on vahva halu tukea toisiaan. 

”Koskaan ei ole tullut sellaista tunnetta, että jäisi ilman tukea.” Tämä oli yksi hakemuksen yksityiskohdista, joka teki valitsijaraatiin vaikutuksen.

  • Hakemuksesta oli todella mukava lukea, että eräs työyhteisön jäsen toistaa usein lausetta: ”Tämä on paras sairaanhoitajan työpaikka.” Tällainen oma-aloitteisesti työn lomassa toistettu lause kuvaa paitsi vilpitöntä työn iloa myös sitä, että töissä on hyvä olla, toteaa Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge.

Onnittelemme HUS Psykiatrian päivystyksen työyhteisöä erityismaininnasta!

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, toiminnanjohtaja Anne Pauna ja asiantuntija Anne Pienimaa.

Jaamme Vuoden työyhteisö -tunnustuksia ja Hyvä työyhteisö -erityismainintoja, jotta sairaanhoitajat voisivat työssään entistä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvää